Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb deze week betaald voor een stacaravan, maar bij nader inzien bleek deze toch totaal niet te zijn wat ik ervan verwacht had. Aangezien de campingeigenaar er op dat moment niet was werd afgesproken dat ze mij diezelfde week nog zouden bellen om een afspraak te maken om de zaken te regelen met de campingeigenaar en te zorgen dat tie op mijn naaam kwam te staan. Heb een dag later de verkoper gestuurd dat ik hiervan af wou zien, aangezien de caravan totaal niet voldoet aan de reden waarom ik er eentje wou kopen, en heb mijn geld terug gevraagd. Volgens hen moesten ze me teleurstellen omdat.de caravan al was omgeschreven. Moest maar naar de campingeigenaar gaan, omdat die nieuwe kopers ook wou zien en met hem ook het verdere stageld zou moeten regelen. Mijn vraagis nu, aangezien ik niks heb getekend, ken ik nog van de koop afzien en mijn geld terugeisen? Lijkt me toch stug dat je niet eens wat hoeft te tekenen bij zon verkoop en dat de eigenaar dat ding.op mijn naar gaat overschrijven zonder mij eerst te zien.

Groetjes

In feite is er sprak van 2 overeenkomsten: de eerste overeenkomst betreft de koop van de caravan. Er van uitgaande dat er sprake is van een roerende zaak, is deze overeenkomst vormvrij, dat wil zeggen dat de overeenkomst mondeling tot stand kan komen, het is echter wel aan te raden hier een schriftelijke overeenkomst voor op te (laten) stellen of in ieder geval de afspraken per email te bevestigen. De koper heeft de verplichting op de koopprijs te betalen, hetgeen u gedaan heeft als ik het goed begrijp, de verkoper heeft de verplichting om u de beschikking over de caravan te geven, dit gebeurt feitelijk door het overhandigen van de sleutels.
Daarnaast is er een overeenkomst tot het overnemen van de huurovereenkomst met de campingeigenaar. Hieraan dient de campingeigenaar medewerking te verlenen, het kan zijn dat de campingeigenaar u niet als nieuwe huurder accepteert. Hiertoe is hij namelijk niet verplicht.
Omdat er geen schriftelijke overeenkomst is opgesteld, valt ook niet te bewijzen dat de caravan gekocht is onder een bepaald voorbehoud. Gebruikelijk bij dergelijke contracten is dat wordt opgenomen, dat de koop kan worden ontbonden indien de huurovereenkomst voor de campingplaats niet kan worden overgenomen. Helaas is hier dus geen schriftelijke overeenkomst en valt niet te bewijzen dat een dergelijk voorbehoud is gemaakt, zeker niet omdat de koopprijs al is betaald.
Helaas is de overeenkomst van koop voor de caravan zoals ik het zie onvoorwaardelijk tot stand gekomen en kunt u deze niet meer ontbinden, ook niet als de campingeigenaar u niet accepteert als nieuwe huurder van de plaats. Daar is wel één uitzondering op: bij sommige campings mogen oudere caravans niet meer verkocht worden met overname van het huurcontract voor de plaats, deze caravans moeten van de camping af indien ze verkocht worden. Indien dat hier het geval zou zijn, dan is aannemelijk dat de verkoper daarvan op de hoogte was, door dit niet aan u te vertellen is er sprake van dwaling danwel mogelijk zelfs bedrog op grond waarvan de koop ongedaan gemaakt kan worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Deze camping heeft begin dit jaar ook even in faillisement gehad. Hiervan hebben ze me ook niet op de hoogte gesteld. En hoorde erna dat het wellicht een aflopende zaak is daar.


Indien er daadwerkelijk plannen zijn om de camping te sluiten is er wellicht een mogelijkheid om met een beroep op dwaling de koop ongedaan te maken. Of dat daadwerkelijk zal lukken kan ik niet beoordelen, wellicht dat hier uiteindelijk een uitspraak van een rechter voor nodig zal zijn. Ik adviseer u om contact met een advocaat op te nemen. Wellicht is er in uw woonplaats een advocatenkantoor dat een gratis inloopspreekuur heeft zodat eerst kunt overleggen zonder direct kosten te maken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Op camping reigerhorst in montfort staan paar te koop. Wij in maart ook eentje gekocht. Mooie en leuke camping

Nee dankje daar hebben we in december net voor het faillissement verkocht, en de gemeente wil na volgend jaar de camping opheffen dus daar niet

Zover we hebben gehoord is dat van de baan.

Nee nog niet helemaal na volgend jaar loopt de vergunning af en de grond is van de gemeente, en de boskat van staatsbosbeheer, de camping voldoet niet aan de eisen. Die brieven hebben wij afgelopen november van de gemeente gehad toen hebben wij meteen verkocht


Reactie van de vraagsteller

Dit las ik ergens. Ben nog steeds niet naar de campingbaas geweest en ook niet van plan om met hem een huurovereenkomst af te gaan sluiten. Want dan ken ik waarschijnlijk ook nog opdraaien voor de kosten voor hem te laten slopen. Dan zou ik dalijk 5000 euro kwijt zijn, letterlijk kwijt, zonder zelf gebruik ervan te hebben gemaakt. Ja denk dat ik er wel mee verder ga. Dan kan ik het best zoeken naar een advocaat die gespecialiseerd is daarin. Onder welke catogorie valt dit bij het gerecht.
En dit stukje kwam ik ook nog tegen, das van de gemeente

Roerdalen heeft een succesvol middel ingezet tegen de permanente bewoning van stacaravans op camping Reigershorst in Montfort. Bewoners die nu vrijwillig meewerken aan hun vertrek, krijgen twee jaar de tijd om andere woonruimte te vinden. Ruim 90 procent van de overtreders werkt hieraan mee. De kleine groep permanente bewoners die niet meedoet, moet van de gemeente binnen een half jaar vertrekken.
Op camping Reigershorst zijn nu nog zo'n veertig stacaravans illegaal bewoond.


De door u geciteerde tekst ziet op (illegale) permanente bewoning op de camping en niet op recreatief gebruikt. U kunt het beste contact opnemen met een advocaat die gespecialiseerd is in privaatrechtelijke geschillen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag