Stel vraag

Particulier


Ik weet niet of ik hiermee met mijn vraag terecht kan. Wij hebben een vakantie geboekt naar de Filipijnen (Puerto Princesa), los hotel en los vliegticket. Nu blijkt er een veiligheidsrisico te gelden voor het gebied waar wij ons dan bevinden, althans, er wordt geadviseerd alleen te reizen wanneer dit noodzakelijk is. Er schijnen terroristische groeperingen ontvoeringen te plannen van buitenlanders in bovengenoemde plaats. Ook voor de hele kuststreek van de provincie waar wij zitten is dit reisadvies afgegeven (alleen reizen wanneer noodzakelijk). Wij (zouden) gaan van 18 september t/m 2 oktober aanstaande.

Wij willen onze reis daarom graag annuleren, ik wil namelijk levend thuiskomen.. Ons vliegticket kunnen wij annuleren, maar dan zijn we ons geld kwijt. We mogen het omboeken maar dat kost ons ook nog eens minimaal €250,-.
Als we ons hotel annuleren zijn we ook bijna €500,- kwijt..

Ik wil graag weten wat de regels hiervan zijn. Wanneer er een veiligheidsrisico is, kunnen we dan niet kosteloos annuleren?

zie hieronder.

Ik adviseer u om de algemene voorwaarden die van toepassing zijn te bestuderen en op grond daarvan kan worden bepaald wat u kunt doen en wie dat betaald.

Reisadvies Filipijnen
Laatst gewijzigd op: 29-05-2017 | Nog steeds geldig op: 27-07-2017
Reis niet naar het westelijk deel van het eiland Mindanao. Er zijn gevechten in de stad Marawi en directe omgeving. Voor het hele eiland is de staat van beleg afgekondigd.
Informatie vooraf
U blijft zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen. Lees het hele reisadvies.
De laatste ontwikkelingen
Reis niet naar het westelijk deel van het eiland Mindanao. Er zijn gevechten in de stad Marawi en directe omgeving. Voor het hele eiland is de staat van beleg afgekondigd. Reis alleen als het noodzakelijk is naar het overgrote deel van het eiland Palawan, het eiland Bohol en het zuidelijke deel van het eiland Cebu.
Algemeen
Op de Filipijnen kunnen demonstraties voorkomen die in sommige gevallen tot geweld leiden. Het wegverkeer op de Filipijnen is chaotisch. Pas op bij reizen per (veer)boot, bus of taxi.
Onveilige gebieden
Reis niet naar de Sulu-eilandengroep en naar zuidwest Mindanao vanwege gewelddadigheden en terrorisme. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de overige gebieden op Mindanao, een aantal eilanden in centraal Visayas en het overgrote deel van het eiland Palawan.
Criminaliteit
Ontvoeringen en gewelddadige criminaliteit komen regelmatig voor. Wees alert als onbekenden u benaderen. Er is een verhoogd risico op ontvoeringen op en rond de zuidelijke eilanden.
Terrorisme
Op de Filipijnen bestaat een risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen.
Lokale wetten, regels en gebruiken
Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, regels en gebruiken.
Blijf bereikbaar in noodsituaties
Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Gezondheid
Ga na welke voorzorgsmaatregelen u voor uw gezondheid moet nemen. Denk aan vaccinaties.
Natuurgeweld
Op de Filipijnen kunnen van mei tot en met december tyfoons voorkomen. Er is een kans op aardbevingen, aardverschuivingen en vulkanische activiteit.
Reisdocumenten en visa
Controleer welke reisdocumenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.
Tips van de ambassade
Gebruik alleen taxi’s van gerenommeerde bedrijven. Draag altijd een kopie van uw paspoort op zak.
Wijs op reis
Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag