Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Het volgende is aan de hand. Ik ben in September 2017 9 jaar lang in vaste dienst voor dezelfde werkgever. Het bedrijf bevind zich in een branche die het de afgelopen jaren behoorlijk zwaar heeft gehad. Dit heeft invloed gehad op het niet op tijd ontvangen van mijn loon.

Er staat op dit moment nog loon open.
Vakantiegeld heb ik nog nooit gehad maar staat wel in mijn contract.

Mede doordat ik mij betrokken voelde bij de zaak heb ik nooit echt op mijn strepen gestaan. Door recente ontwikkelingen ben ik de situatie beu. Er word loonsverhoging beloofd maar die krijg ik niet op papier.

Nu zijn er een paar dingen die ik mij afvraag.

 In mijn contract staat dat ik recht heb op vakantiegeld, kan ik dit nog alsnog krijgen ? Zo ja, hoe kan ik dat krijgen? Sinds dat ik in dienst ben heb ik hier meerdere keren naar gevraagd.

 Vanaf 2012 t/m Augustus 2016, was er een loonachterstand en is mijn loon altijd onregelmatig uitbetaald. Op het hoogtepunt had ik 7 maand salarissen tegoed. Wat kan ik
hier mee?

Nu heb ik gelezen dat er wettelijke verhoging bestaat. Hoe berekenik die? Wat is de verjaringstermijn voor wettelijke verhoging?

Reactie van de vraagsteller

Ik kan helaas mijn bericht niet wijzigen. Aan de laatste zin wil ik toevoegen: Kan ik aanspraak maken op wettelijke verhoging als het loon al betaald is maar te laat?


Er geldt een verjaringstermijn van vijf jaar voor loon en vakantiebijslag. Wettelijke rente en wettelijke verhoging gelden ook indien er wel is betaald maar er te laat betaald is. Er zijn websites waar je vrij eenvoudig een berekening kunt maken. Het is belangrijk dat je schriftelijk aanspraak maakt op jouw loon en vakantiebijslag om te voorkomen dat jouw vorderingen verjaren. Mocht je vragen hebben of willen overleggen, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag