Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Onze (kleine) hond gaat al geruime tijd regelmatig mee met de hondenuitlaatservice in ons dorp. Nu heeft de hondenuitlaatservice mij gisteren op mijn werk gebeld met de mededeling dat er een conflict is geweest tussen mijn hond en een andere hond. Dit conflict vond plaats in de bus van de hondenuitlaatservice. Onze hond had diverse bijtwonden, kneuzingen en heeft veel pijn . Waarschijnlijk zal ze op korte termijn ook gebruik moeten gaan maken van de hondenfysio omdat ze slecht loopt. We hebben aardig wat kosten moeten maken bij de dierenarts. De andere hond heeft, naar wat we begrepen hebben, geen enkel letsel opgelopen (het was ook een middelgrote hond). We vragen ons af wie er verantwoordelijk is voor de kosten en leed van onze hond. de bus was voorzien van benches en de hondenuitlaatster heeft de honden los in de bus gezet en geen gebruik gemaakt van die benches. We willen graag in contact komen met de eigenaar van de andere hond, maar de hondenuitlaatster verleent nauwelijks medewerking. Wie is er nu aansprakelijk?

De eigenaar of bezitter van de bijtende hond is aansprakelijk tenzij zijn aansprakelijkheid niet zou bestaan doordat de fout echt bij de uitlaatservice lag en niet bij de gedraging van het dier.U kunt ervoor kiezen het dierenuitlaatcentrum aansprakelijk te stellen, in dat geval zal de naam en het adres van de eigenaar al vrij snel boven water komen. De uitlaatservice kwam waarschijnlijk zijn zorgplichten niet na op grond van de bewaarovereenkomst .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

hartelijk dank voor uw reactie! Inmiddels is de zaak een stuk gecompliceerder geworden. In de eerste instantie beweerde de hondenuitlaatster dat het om een middelgrote hond gegaan zou zijn, die onze hond had aangevallen en dat ze samen nooit eerder problemen hadden. Op de vraag of ik het telefoonnummer en adres van de andere hondenbezitter kon krijgen, bleef ze in gebreke. Later beweerde ze dat ze totaal niet wist welke hond de onze had aangevallen. Ik sprak haar aan op het verdraaien van de feiten, maar ze geeft zich nu helemaal niet thuis en is volledig onbereikbaar. Ik sta nu met mijn rug tegen de muur en weet niet goed wat ik verder kan doen bij zo'n tegenstrijdig verhaal. Volgens een hondengedragstherapeute is de aanval op mijn hond een gerichte (doods) aanval geweest omdat de tandafdrukken haar gehele lijfje omvatten en zal deze hond altijd andere honden blijven aanvallen als ze dit eenmaal een keer gedaan hebben. Wat kunnen we verder nog doen, zonder dat we weten wie aansprakelijk is?


Zoals ik al zei : spreek de uitlaatservice aan , of eis dat ze hun boeken en adressenbestand voor u openen desnoods onder juridische dwang. Ik kan wel wat voor u betekenen in deze zaak. Maakt u anders even direct contact met mij?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag