Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste Lezer,

Samen met 3 anderen huurde ik als student een apartement. Al het contact over de huur en borg overmaken en onderhoud aan de woning werd afgehandeld door een beheerder. Wel werden de bedragen (borg en huur) gestort op de rekening van de eigenaar.

Na het vertrek uit het apartement heeft de beheerder ons beloofd dat onze borg zou worden teruggestuurd door de eigenaar van het apartement. Dit was al vijf weken geleden. Ik heb de beheerder meerdere emails gestuurd. Steeds zeggen ze dat ze het doorgeven aan de eigenaar.

Het beheerbedrijf zegt dat zij niks kunnen doen maar dat zij niet het emailadres of woonadres van de eigenaar kunnen verstrekken.

Dit is uitermate vervelend omdat wij zo nooit direct in contact kunnen komen te staan met degene die onze borg moet overmaken (de eigenaar). De beheerder kan zich dus steeds verschuilen achter "het is niet onze verantwoordelijkheid", terwijl de eigenaar onvindbaar is en de beheerder zijn gegevens niet wil verstrekken.

Wat kunnen wij doen?


Veel dank!

Je zou moeten nagaan wie jullie contractspartij is. Dat zou je moeten kunnen zien in het huurcontract. Anders zekerheidshalve zowel de beheerder als de eigenaar aanspreken. Je kunt in het kadaster nagaan wie de eigenaar is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Lezer, de contractspartij is de eigenaar. Zijn voorletters en achternaam zijn nu bij mij bekend.

Wat kan er het beste met deze informatie ondernomen worden? Ik heb namelijk nog steeds geen manier om hem aan te spreken (geen email etc.)

Veel dank!


Je zou kunnen proberen om zelf de adresgegevens van de eigenaar te achterhalen door te speuren op internet of via het kadaster. Je zou ook de vordering uit handen kunnen geven aan een deurwaarder. Die kan in de gba het adres van de eigenaar nagaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag