Stel vraag

Particulier


In januari de rekening van het eigen risico van mijn zorgverzekering gekregen. Gelijk gebeld omdat ik die niet in eenmaal kon betalen en ook niet direct kon beginnen met een betalingsregeling. Dit is vervolgens bij een incassobureau gekomen, op advies van de zorgverzekering omdat ik nog niet met een regeling kon beginnen, die mij een herinnering/14 dagen brief stuurde zonder aangeven van vervolg stappen bij het niet betalen. Heb een betalingsregeling met hun afgesproken via e-mail voor het bedrag in haar schrijven. Eerste termijn via de website van het incassobureau betaald. Ik ga de maand er op weer naar de website van het incassobureau en wil mijn 2e termijn betalen via ideaal merk ik dat het bedrag hoger is geworden en vermeerderd met incasso kosten en btw. Ik betaal mijn 2e termijn en mail het incassobureau waarom het bedrag hoger is. Ik kreeg geen antwoord. Vervolgens betaal ik mijn 3e termijn te laat, ik was dit vergeten (14 dagen na het verstrijken van het betalingstermijn betaald) en de volgende dag komt er een gerechtsdeurwaarder aan de deur met een oproeping tot arbitrage .Ik heb geen bericht gehad dat het incassobureau een gerechtsdeurwaarder zou inschakelen, alleen dus een 14 dagen brief waar niets in staat over de gevolgen van niet betalen. Ik bel direct weer met het incassobureau wat ook de deurwaarder blijkt te zijn met hetzelfde zaak nummer onder het zelfde dak (gebouw) en regel met hun dezelfde betalingsregeling. Er veranderd niets muv extra kosten voor een e-court oproeping en salaris. Vervolgens krijg ik een bevestiging betalingsregeling waar een lager bedrag in staat dan de oproeping. Ik wil dit checken en log in bij het incassobureau en zie ook een ander bedrag daar staan.

Nou vraag ik mij af dit allemaal zomaar kan en of dit wel goed is gegaan en klopt wat dit incasso & gerechtsdeurwaarders bedrijf doet. Ik heb dus een aantal vragen over dit geheel omdat ik altijd bereid ben geweest om te betalen en de kosten van het eigen risico niet betwist.

-Mag het incassobureau incassokosten in rekening brengen na het afspreken van een betalingsregeling van het openstaande bedrag?

-Mag het incassobureau zonder aangeven/schrijven naar een gerechtsdeurwaarder gaan op het moment dat ik te laat een termijn betaal? (deze betaling heeft zich ook gekruist met de gerechtsdeurwaarder aan de deur).

-Is een "oproeping tot arbitrage" het zelfde als een dagvaarding?

-Mag dit bedrijf het zelfde zaaknummer hanteren voor het incassobureau als de gerechtsdeurwaarder?

-Nu ik nogmaals dezelfde betalingsregeling heb getroffen met het incassobureau/gerechtsdeurwaarder (ik weet niet echt waar ik nu mee te maken heb, dat is helemaal niet duidelijk) gaat dan de e-court niet door of moet ik hier nog wat mee doen of is dit een nep actie van het incassobureau om mij aan te zetten om te betalen?

-Hoort dit bedrijf niet aan mij aan te geven of ik met het incassobureau te maken heb of de gerechtsdeurwaarder? ik heb het gevoel dat dit erg door elkaar loopt zo en erg verwarrend en het gevoel heb dat ze misbruik maakt van de situatie.

Uw advies hier over en hoe ik verder zou moeten handelen is van harte welkom. Ik blijf uiteraard deze rekening door betalen want die is terecht. Ik betwist alleen de manier van het incassobureau/gerechtsdeurwaarder.

Mvg.

Ik ben bereid om de stukken te beoordelen - zonder kosten in rekening te brengen. Op basis van de gevoerde correspondentie kan exact worden vastgesteld of de deurwaarder juist heeft gehandeld.

Indien de deurwaarder / incasso buro onrechtmatig heeft gehandeld dan kunnen zij aansprakelijk worden gesteld voor de kosten

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag