Vraag

Mijn man heeft 3 weken voor onze vakantie een bedrijfsongeval gehad door een zware pallet in zijn rug en been te hebben gekregen omdat een andere collega te hard door de bocht achteruit reed door de bocht en daardoor de zware pallet in de rug van mijn man terecht kwam die in de "veilige Zone" stond. De collega had de vorken te hoog dus de beton blokken daar is de pallet dus overheen gevallen. Hij is toen 1 week thuis geweest en 1.5 week met moeite gewerkt wel op basis van pijnstillers en veel pijn. Aangekomen in Turkije was de dag na een nacht slapen einde oefening en kon mijn man nog amper lopen. Daar de nodige fysio en manueel therapie gehad en daar doet de werkgever ook niet moeilijk over maar aangezien hij nu al 8 weken na de vakantie nog steeds thuis zit en alle foto's mri enz heeft gehad en nu blijkt toch dat al die pijn van het ongeval is geweest en nog de vraag of hij van deze pijn afkomt?? Aldus de specialist! Nu is mijn vraag mijn man heeft niet gevraagd voor de vakantie dagen terug want heeft zich pas afgemeld toen we in Nederland foto's aan het maken waren. De vakantie is dus echt een kriem geweest en zelfs avonden niet kunnen eten en 2 x per dag fysio moeten ondergaan om nog een beetje de vakantie door te komen. Hij loopt nog steeds op slechte dagen op morfine en zijn rug staat nog steeds scheef. Wat krijgen wij vergoed met betrekking tot de vakantie? Wat kunnen wij vragen?
Al zei mijn man al de dagen niet terug te willen. Maar de vakantie was dus een kriem.

Deel deze vraag

5 Reacties

1 Wat vervelend dat uw man een ongeval tijdens het werk is overkomen. Ik hoop dat hij snel weer opknapt. Als u man niet heeft kunnen genieten van zijn vakantie, dan is het goed mogelijk dat de kosten die gemaakt zijn (deels) verhaald kunnen worden. U kunt dan denken aan de kosten van het hotel en de reiskosten.

Omdat door een collega een fout is gemaakt, dient de werkgever zijn verzekeraar in te schakelen. Die neemt dan het gehele schadebehandeling op zich. De werkgever merkt daar verder niet veel van.

Uw man heeft recht op veel meer dan alleen de kosten van de vakantie. Ook medische kosten komen voor vergoeding in aanmerking. Maar ook als hij onverhoopt niet meer volledig kan werken, heeft hij recht op een vergoeding van zijn inkomensschade. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
1 Allereerst beterschap voor uw man. Zoals ik uw verhaal lees, is er een verwijt te maken aan de werkgever. De werkgever moet er namelijk voor zorgen dat werknemers het werk veilig kunnen verrichten. Als een tijdens het werk een ongeval gebeurd en dat is te wijten aan een collega die niet veilig het werk heeft gedaan, dan is de werkgever daardoor aansprakelijk te stellen. De werkgever is, vrijwel zeker, ook verzekerd voor de letselschade van uw man.

Ten aanzien van de schade houdt u de vraag beperkt tot de vakantie, maar ik denk dat er sprake is van veel meer schade. Als de werkgever inderdaad aansprakelijk is, kunt u de medische kosten verhalen die voor eigen rekening zijn gebleven. Lukt het uw man nog om te werken? Mocht dat niet zo zijn en dat heeft later gevolgen voor de inkomsten, dan kan dat ook een behoorlijke schade zijn. En uiteraard heeft uw man recht op een smartengeldvergoeding voor de pijn, de ellende en het ongemak. Dat de vakantie een ramp is geworden voor uw man, wordt gezien als gederfde levensvreugde en is onderdeel van het smartengeld.

Gezien de ernst van de schade zou ik zeker overwegen om de werkgever aansprakelijk te stellen voor dit bedrijfsongeval. Als u hulp daarbij kunt gebruiken, kunt u gerust contact met mij opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
Reactie van de vraagsteller
Heel erg bedankt voor deze informatie en gaan dit zeker voorleggen bij het gesprek van vd week.
Mocht het nodig zijn neem ik graag contact op. Maar de medici kosten worden al betaald maar ze houden zich vd domme wat betreft de vakantie en smartengeld.
1 veel succes met het gesprek. Ik denk in ieder geval dat er meer mogelijkheden zijn tot schadevergoeding dan de werkgever nu laat merken. Nogmaals succes.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
Reactie van de vraagsteller
Heel erg bedankt voor deze informatie en gaan dit zeker voorleggen bij het gesprek van vd week.
Mocht het nodig zijn neem ik graag contact op. Maar de medici kosten worden al betaald maar ze houden zich vd domme wat betreft de vakantie en smartengeld.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm