Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vriend heeft door een fout in zijn automatische overschrijvingen een fout gemaakt en stort zijn ex nu al 4 maanden de alimentatie dubbel op dezelfde datum. 1x het bedrag voor die maand in 2017 en 1x wat het bedrag was in 2016. Nu hij haar vraagt terug te storten of dat ze wil dat hij het inhoudt, geeft ze aan dat ze dat niet doet, omdat haar kids de afgelopen 3 maanden hebben besloten om vage redenen niet meer bij ons te komen en niet mee te gaan op vakantie. Ze heeft er nooit iets over gezegd tegen mijn vriend, zowel over hun wegblijven als over de teveel betaalde alimentatie, terwijl ze al blijft doorzeuren over bv 10 euro te weinig. Als mijn vriend de aankomende alimentatie stopzet, schakelt ze zeker weten het LBIO in om te innen met extra boete. Maar wat kan mijn vriend in dit geval doen om zinn geld terug te krijgen?
Alvast heel hartelijk bedankt voor de moeite

Uw vriend kan de komende tijd stoppen met betalen, zolang als er nog teveel is betaald. Stel dat uw vriend per maand € 100,00 moet betalen en inmiddels € 400,00 teveel heeft betaald. Dan mag hij de komende 4 maanden (4 x € 100,00) een beroep doen op verrekening en na de periode van 4 maanden weer starten met betalen. Mocht de ex-partner het LBIO inschakelen, dan kan uw vriend laten zien dat hij vooruit loopt met de betaling.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw snelle reactie. Het gaat om iets meer dan 1500 euro dus best een hoop! Zij geeft nu aan een vergoeding te willen voor de extra kosten die ze heeft gemaakt doordat de kinderen nu meer bij haar zijn,maar heeft daar nooit iets over gezegd en heeft ook ook nooit iets gezegd of gepraat over het feit dat de kinderen besluiten ( tijdelijk) weg te blijven. Het lijkt me dat ze daar samen over moeten praten, maar niet zomaar zelf een bedrag mag kiezen?


Dat lijkt mij ook. Als er een convenant of rechterlijke uitspraak is mbt de alimentatie is het ook verstandig om deze te raadplegen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag