Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


ik heb een principe verzoek ingediend om een bedrijfsruimte 200m2 enkel laags op 900m2 eigen grond om te zetten naar wonen,

nu wil de gemeente daar wel in mee gaan maar eist dat ik eerst de helft van het pand sloop
mogen ze dat eisen

dat pand staat daar al 40 jaar dat is toch geen reƫle eis.
En een bestemming heeft dan toch niks meer te maken met de maten van het pand

U vraagt een bestemmingswijziging aan. (van bedrijf naar wonen) De gemeente is niet verplicht hieraan mee te werken. M.a.w. ze kunnen van u een tegenprestatie vragen, in de vorm van slopen van de helft van het pand. Het gaat hier natuurlijk wel om de motivatie "een goede ruimtelijke ordening". Dat kan ik zonder nadere info niet beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

U schrijft dat gemeentes niet aan een bestemmingsplan wijziging mee hoeven te werken maar ik denk dat dat in dit geval anders ligt.
Er is in dit geval een oud artikel van toepassing waarin staat " burgemeester en wethouder verlenen vrijstelling ten behoeve van een ander gebruik, dan uit hoofde van het bepaalde in het derde lid is toegestaan, indien strikte toepassing van dit voorschrift leidt tot een beperking van het meest doelmatige gebruik, die niet door dringende redenen wordt gerechtvaardigd.
waar ik uit op maak dat dit niet meer vrijwillig is maar dat ze wel degelijk moeten meewerken .
Tevens heb ik van al de aangrenzende c.q. omliggende percelen binnen een straal van 300 meter handtekeningen van de eigenaren onder een verklaring dat deze allemaal het bedrijfsmatig gebruik van dit perceel/pand graag omgezet zouden zien in wonen, 8 handtekeningen totaal. Ik ben het enige bedrijfspand tussen allemaal woningen .

p.s .ik ben daar zins kort wel gewoon ingeschreven, geeft mij dat nu meer rechten? .

Wat voor nadere info heeft u nodig om om wel een betere beoordeling te kunnen geven

*in artikel 3 staat bedrijfsmatig gebruik, namelijk een gitaar bouwer


Kort gezegd, ik heb uw adres, c,q. het adres van het pand nodig om het geldend bestemmingsplan te raadplegen. Het is beter dat u mij dan persoonlijk benadert. Naast mijn foto kunt u e.e.a. opzoeken

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag