Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn man en ik waren aan het scheiden via internet en behalve het convenant over de woning en de pensioenen etc. Was alles rond.
We zouden een finale kwijting tekenen.
Ik denk dat mijn man onder invloed van 'oude vrienden' nu helemaal veranderd is van mening en besloten heeft om 'alles eruit te halen wat erin zit. Hij heeft pro deo advocaat, ik moet zelf advocaat betalen. Heeft het feit dat hij een aantal afspraken al had ondertekent nog waarde in het komende proces?
En als eerste heeft hij nu achteraf belasting teruggaaf gevraagd over 2015 terwijl hij vanaf helft 2010 nooit meer iets aan eigenaarslasten heeft betaald. Het andere deel belasting waren door mij gemaakte ziektekosten. Dat voel ik echt als diefstal. Heb ik hier nog rechten? Hoe handig is het voor mij om eenzijdig verzoekschrift scheiding in te dienen?

U kunt waarschijnlijk geen rechten ontlenen aan de al gemaakte en vastgelegde afspraken. Normaal gezien hebben deze afspraken pas waarde, als op basis daarvan in een echtscheidingsconvenant de afspraken via de rechter worden bekrachtigd.

In het algemeen is het de beste keuze om toch weer te trachten om in overleg met hem te treden via mediation. Nog los van de kosten, is mediation een methode om veel sneller de gevolgen van de scheiding te regelen. Wellicht kunt u het alsnog samen eens worden en een nieuwe mediator kiezen.
Procederen kan altijd nog.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn man is heel duidelijk. Hij wil geen mediator, hij wil gewoon heel veel geld. En als ik dat niet zo kan /wil geven dan moet het huis maar verkocht. Ik kan hem nu niet uitkopen omdat ik ziekteuitkering heb. Overigens woont hij al 2 jaar apart, is zelf vertrokken.
Ik wil wel voorlopige voorziening aanvragen en dat ik recht krijg om het huis over 1 of 2 jaar te kopen als ik weer werk. Is dat een optie?


Voorlopige voorzieningen kunnen alleen tijdelijk het gebruik van de woning zeker stellen. U kunt daarmee echter niet het recht krijgen om de woning op termijn te kopen. Als mede-eigenaar kan hij u wel dwingen mee te werken aan de verkoop.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag