Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij verhuren een woning aan twee studenten.
In een nacht is de ruit ingegooid.
Wie is nu verantwoordelijk voor de schade?

In het huurcontract hebben we dit staan.
2. Voorwaarden
Deze overeenkomst verplicht partijen tot naleving van de bepalingen van de wet met betrekking tot verhuur en huur van woonruimte voor zover daarvan in deze overeenkomst niet wordt afgeweken. Van deze overeenkomst maken deel uit de 'ALGEMENE BEPALINGEN HUUROVEREENKOMST WOONRUIMTE', vastgesteld op 30 juli 2003 en gedeponeerd op 31 juli 2003 bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 74/2003, hierna te noemen 'algemene bepalingen'. (www.roz.nl) Deze algemene bepalingen zijn partijen bekend. Huurder heeft hiervan een exemplaar ontvangen.
De algemene bepalingen zijn van toepassing behoudens voor zover daarvan in deze overeenkomst uitdrukkelijk is afgeweken, of toepassing ervan ten aanzien van het gehuurde niet mogelijk is.

In beginsel is de verhuurder aansprakelijk voor de ruitschade, tenzij de studenten dit met opzet hebben veroorzaakt. De bepalingen in de huurovereenkomst gelden daarbij als uitgangspunt. Is er niets bepaald t.a.v. ruitschade dan is de verhuurder aansprakelijk voor de schade en kan dit claimen op diens opstal- en/of inboedelverzekering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag