Stel vraag

Particulier


Onlangs heeft mijn vriend een inboedelverzekering aangevraagd. Hierbij heeft hij alle vragen die bij iedere verzekering voorkomen met nee beantwoord. Dit met name met betrekking tot zichzelf en twee is hij niet op de hoogte geweest dat ik ooit ben geweigerd voor een verzekering.

Desbetreffende verzekering is van mening dat hij liegt en opzettelijk de boel heeft misleid. Dit is niet waar en hij zal zichzelf nooit opzettelijk in die situatie brengen.

Nu hebben zij heb in hum register aangemeld, zodat hij daar nooit een verzekering kan afnemen, ze hebben hem gemeld in een register, hier kan elke verzekering een check uitvoeren en het ergste is dat zij hem hebben aangemeld bij een organisatie voor voertuigen criminaliteit.

Dit klinkt wel heel erg en het komt over alsof hij een fraudeur is en een oplichter. Kunnen wij in bezwaar gaan en heeft het nu?

U kunt eerst een klacht indienen bij de verzekeraar en mocht dat geen resultaat opleveren dan kunt u een klacht indienen bij het Kifid, waar ik u van dienst bij kan zijn. Of het nut heeft hangt af of u te goeder trouw bent geweest bij de aanvraag van de verzekering en of u dit kunt waarmaken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag