Vraag

Beste heer of mevrouw,

De fotograaf op onze huwlijk is ca, 4 jaar na ons trwouen overleden. Na 5 jaar zouden de foto´s welk hij digitaal bewaarde vrij komen en zou ik ze mogen ontvangen om eventueel zelf foto´s te kunne nabestellen.
We zijn in 2008 getrouwd en nadat ik van de zoon van de fotograaf had vernomen dat hij was overleden wilde hij de gelegenheid krijgen om het archief op orde te krijgen.
Nu na dat ik alslaatste in 2014 kontakt heb gehad met de zoon, heb ik niet smeer vernomen en wil graag de digitale versie van de trouwfoto´s in mijn bezit krijgen.

Hoe sta ik in mijn recht of welke eventuele stappen zou ik kunnen nemen.
met vriendelijke groet,

Deel deze vraag

3 Reacties

Het recht op nabestelling zou komen te verjaren vanaf 2013 plus 5 dat is dus in 2018. Echter de foto,s moeten natuurlijk nog wel aanwezig zijn, anders heeft u niets aan een procedure te starten.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
Reactie van de vraagsteller
Beste Monique Ferwerda,

U zegt dus dat het 10 jaar na data is dat wij recht hebben op de digitalefotoversie van ons huwlijk ipv 5 jaar?

De zoon heeft mij verzekerd dat hij de gehele collectie van zijn vader die professioneel fotograaf was (overigens familie van mijn moederskant) veilig gesteld heeft.

Met vriendelijke groet,
Indien de overige foto,s kunnen worden opgevraagd 5 jaar na dato van de opdracht; dan is deze uitvoering van de overeenkomst pas op dat moment opeisbaar. Vorderingen verjaren na 5 jaar . Dus als iets opeisbaar is op 2013 zal het in 2018 verjaren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm