Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een vrouw die bij mij in het gebouw woont, leent haar auto uit aan jongens die mij intimideren. Ze is een jurist op deze website. Ik heb ook het vermoeden dat ze een valse naam gebruikt op andere websites. Daar noemt ze zichzelf M. I. Biharie-Pronk. Ik weet dat ze in het echt B. Biharie heet en mijn achternaam is Pronk. Volgens mij is dit niet toevallig.

Wat zou ik op juridisch gebied hier tegen kunnen beginnen?

Indien de vrouw onterecht gebruik maakt van uw naam kunt u haar daarop aanspreken. Indien zij niet voor rede vatbaar is dan zou u de politie kunnen vragen dat te doen.

Als iemand anders jouw identiteit aanneemt, dan heet dat juridisch identiteitsfraude en dat is strafbaar. De wet (art. 231b Strafrecht) bepaalt:
Hij die opzettelijk en wederrechtelijk identificerende persoonsgegevens, niet zijnde biometrische persoonsgegevens, van een ander gebruikt met het oogmerk om zijn identiteit te verhelen of de identiteit van de ander te verhelen of misbruiken, waardoor uit dat gebruik enig nadeel kan ontstaan, wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Nu lijkt me identiteitsfraude nog al ver gaan, maar u zou het daarop in dit stadium kunnen gooien.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag