Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn partner en ik hebben een koopwoning en willen een time out waarbij mijn partner iets van een particulier wil huren. Kan dit voor een jaar? En wat zijn eventuele consequenties? Moet mijn partner zich uitschrijven en en inschrijven op nieuwe adres? Geldt nog steeds hypotheekaftrek?

als de time out niet langer duurt dan een bepaalde periode die u samen voor ogen hebt, en minder dan 8 maanden is, behoeft de andere partner zich niet uit te schrijven. maar soms eist een verhuurder dat hij zich wel inschrijft. indien de andere partner een time out gaat doen op een recreatieterrein, is er geen probleem. in dat geval bestaat gewoon de hypotheekrenteaftrek.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Klopt mijn volgende aanname dan: mijn partner hoeft zich van de verhuurder niet in te schrijven op nieuwe adres (via particuliere verhuurder). in principe is dit voor 11 maanden. Dan zou dit ook voor 11 maanden kunnen zonder consequenties hypotheekaftrek? Geeft gas/water/licht ook geen probleem?


Betaalt de verhuurder g/w/l door op zijn naam en staat de verhuurder zelf soms nog ingeschreven? Dan zou dat toch geen problemen moeten geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag