Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wij zijn met een groep gaan kanovaren, waarbij mijn telefoon stuk gegaan is. De kano's hebben we bij een verhuurbedrijf gehuurd. Zij gaven een uitleg, waarbij ze aangaven dat je je spullen daar kon laten, maar dat waardevolle spullen meegenomen dienden te worden. Daar hadden ze waterdichte tassen voor.

De waterdichte tas heb ik gebruikt zoals zij hebben aangegeven, en mijn tas met o.a. mijn telefoon er in gestopt. Tijdens de tocht ben ik helaas omgeslagen. Ik heb geen rare fratsen uitgehaald; een andere kano duwde onbedoeld tegen me aan, waardoor ik tegen de kant aan kwam met braamstruiken en brandnetels, waarna ik probeerde te corrigeren en omsloeg.

Bij aankomst bleek de waterdichte zak toch niet zo waterdicht te zijn en was mijn telefoon nat geworden en als gevolg daarvan stuk. Kan ik dat op de verhuurder verhalen? Zonder zijn uitleg en aanbevelen je waardevolle spullen mee te nemen had ik mijn telefoon daar achter gelaten.

Als de waterdichte tassen achteraf niet waterdicht blijken te zijn, kan de schade in beginsel worden verhaald op de verhuurder. U geeft aan geen gestuntel te hebben uitgehaald tijdens het kanovaren, waardoor de schade niet opzettelijk is veroorzaakt. De verhuurder dient het tegendeel te bewijzen, hetgeen lastig zal zijn. Ik raad u aan de verhuurder schriftelijk aansprakelijk te stellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag