Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik en mijn vriend staan borg voor de hypotheek van mijn zoon. Mijn zoon is volgens de hypotheekakte de enige eigenaar van het appartement. Dus kortom wij mogen volgens deze akte alleen maar de hypotheek aflossen met voor ons de nodige extra kosten. Mijn zoon is nu geruim 1,5 jaar spoorloos met voor ons adres onbekend.
Vraag, wat kunnen wij of moeten wij doen om zonder hem zijn appartement te kunnen verkopen?

U zou kunnen overgaan tot incasso van hetgeen u voor uw zoon hebt betaald. In dat traject kan beslag worden gelegd op de woning en kan deze openbaar worden verkocht. Daarmee krijgt u wellicht uw geld terug en bij verkoop van de woning bent u ook van uw verplichtingen af. Een en ander uiteraard afhankelijk van de waarde van de woning en de hoogte van de hypotheekschuld. Desgewenst kan ik u bij dit traject te ondersteunen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst bedankt voor uw antwoord.
Alleen waarom zou de bank tot verkoop over gaan als wij beide inkomen hebben en kunnen voldoen aan de hypotheek aflossing! De zoon van mijn vriendin heeft geen werk en inkomen en bij hem valt dus niets te halen!


De bank zal het pand inderdaad niet verkopen zolang u nog verhaal biedt. Vandaar dat u zelf actie zult moeten ondernemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag