Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben vorig jaar september telefonisch een niet gebruikt abbonement opgezegd. Afgelopen week kregen wij een telefoontje van een incassobureau dat wij meteen moesten betalen om te voorkomen dat wij gedagvaard zouden worden. We hebben dat bedrag dan maar betaald om problemen te voorkomen.

Wij zijn inmiddels verhuisd en meteen na die betaling bij ons oude adres gaan kijken of daar misschien facturen lagen die daar waren bezorgd. Die lagen er dus niet, enkel 2 aanmaningen. Na telefonisch contact werd beweerd dat wij niet opgezegd hebben, er is immers nooit een bevestiging gestuurd naar ons of ontvangen. Ook werd beweerd dat wij het nieuwe pakket afgelopen maart hebben ontvangen. Dat was er dus ook niet.

Er wordt dus in mijn optiek een bedrag gevorderd voor een product dat niet geleverd is, maar ondanks dat ben ik bang dat ik zonder die bevestiging geen poot heb om op te staan om mijn geld terug te krijgen.

Mevrouw heeft ons via e-mail beloofd dat er in de loop van hedenavond contact met ons zou worden opgenomen, nog niets gehoord tot nu toe.

Overigens heb ik inmiddels nogmaals het abbonement opgezegd en nu hebben wij hier wel een bevestiging van.

Kunnen wij op 1 of andere manier ons geld terug krijgen en zo ja, hoe?

Reactie van de vraagsteller

Geachte Sonja,

Het kwam voor ons nogal als een schok dat we gedagvaard zouden worden en voelde me behoorlijk onder druk gezet waardoor wij direct betaald hebben.
Het incasso bureau was Call 2 Collect uit Amsterdam, dat is bekend aan de hand van het telefoonnummer. Het bedrijf dat de opdracht heeft gegeven is Hotelbon.nl

Het gaat er om, dat wij 100 euro hebben betaald maar dat wij nog nooit een factuur hebben ontvangen. Ook de jaarkaart waar wij nu voor hebben betaald ontbreekt nog.

Wij waren in de veronderstelling dat we 1,5 jaar geleden de hotelbon hadden opgezegd. Wij verwachten dus ook geen jaarkaart of een factuur. Jammer genoeg heb ik geen bewijs dat het is opgezegd. Maar omdat er nooit een factuur is gestuurd, wist ik ook niet dat er iets betaald moest worden, wat opzich natuurlijk al vreemd is. Ook een jaarkaart hebben wij nooit ontvangen. Ik heb nu dus 100 euro betaald maar ik heb hier geen factuur van en ook geen product.

Ik heb meerdere malen gebeld met hotelbon.nl, uiteindelijk werden wij terug gebeld en zouden wij alsnog een jaarkaart ontvangen. Wij hebben aangegeven die jaarkaart niet te hoeven omdat wij in de veronderstelling waren dat wij het hadden opgezegd. En dus liever ons geld terug wilden hebben. De leidinggevende van deze persoon zou ons de volgende week terug bellen dat zou in week 31 zijn. Echter zijn wij tot op heden niet gebeld, vorige week heb ik hier een mail over gestuurd naar hotelbon in de hoop dat er alsnog contact met ons opgenomen zou worden, dat is ook niet gebeurt.

Ik wil dit graag opgelost hebben, onze voorkeur is het bedrag van €100,43 naar ons terug overgemaakt wordt.
Zeker na hoe dit allemaal verlopen is willen wij uiteraard niets meer te maken met hotelbon, dus een jaarkaart zal bij ons ook in de prullenbak verdwijnen.

Kunt u ons hiermee mee helpen?

Met vriendelijke groet,


Het afdwingen van restitutie is zonder een bewijs geen koud kunstje.
Een brief van een jurist functioneert soms als katalysator. Uw brief was niet aangetekend?

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag