Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goededag,

Ik heb vorig jaar een auto gekocht bij een garage, met een APK keuring erop voor bijna een jaar.
Nu is die bijna weer toe aan een nieuwe APK keuring, maar aangezien die nu voor reperatie bij die garage staat (brandstofpomp kapot) werd mij medegedeeld dat de carrosserie er niet meer zo geweldig uit zag.

Waar ik onlangs werkte, werkte ook iemand die mijn auto herkende, die was van een vriend van hem geweest, en hij vertelde mij dat tegen hem werd verteld, dat de auto destijds niet door de keuring kwam, vanwege het carrosserie.

Ik hou er niet zo van als mensen opgelicht worden, laat staan als er gezegd word dat de auto APK afgekeurd worden, aangezien ik mijn vorige auto dus hier had laten keuren, en er verteld werd dat er ruim 1200 euro onkosten aan verbonden zat, om deze door de APK te laten komen, en mijn vorige wagen er dus nog steeds staat.

Heb ik nu gewoon pech om het zo maar te noemen, of kan ik hun in gebreken stellen, niet eerlijk zijn of iets dergelijks, als het waar is dat deze auto vorig jaar door hun werd afgekeurd (wat tegen de vorige eigenaar werd medegedeeld blijkbaar) en deze alsnog gewoon werd verkocht, aangezien ik nu niet op een dikke rekening zit te wachten, als dit vorig jaar dus al bekend was, wat mij dus niet verteld werd op het moment van aankopen.

Het lijkt er op dat u de koop alsnog kunt ontbinden omdat ten tijde van de koop bekend was bij de garage dat de carrosserie niet goed meer was en zij dat niet aan u hebben verteld.

Om een meer gedetailleerd advies aan u te geven zou ik graag alle feiten en omstandigheden willen bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag