Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik bezit een woning 2-onder-1 kap. Mijn vraag gaat over het platte dak op de keuken, dat dus vast zit aan dat van de buren.

De buren hadden lekkage in de keuken. Dit bleek te zijn veroorzaakt door een verzakking van het dakleer aan hun kant. Dit moest gerepareerd worden. Dit hebben zijn via hun verzekering gedaan. Gevolgschade (aan kozijnen en plafond keuken) werd vergoed, reparatie dak niet.

De dakdekker gaf te kennen dat mijn gedeelte ook opnieuw gedaan moest worden. Anders zouden we op de aansluiting lekkage krijgen. Dit moet uit 1 stuk. Met als gevolg dat ik EUR 547 voor mijn gedeelte moest betalen. En dan heb ik het nog niet over verf die beschadigd is op het kozijn van het keukenraam en de koof langs het dak. Dit moet ik zelf maar repareren.

Ik heb geprobeerd mijn schade vergoed te krijgen. Zowel op mijn verzekering als op die van de buren lukt dat niet. Ondanks het feit dat mijn schade ook gevolgschade is, maar helaas is reparatie van het dakleer uitgesloten? Is het nu echt zo dat ik mijn schade nergens vergoed kan krijgen? En dat het gewoon 'domme pech' is?

De vraag rijst hoe het is gekomen dat het dakleer aan de kant van de buren is verzakt? Was dat slechte levering van de dakdekker ? Hoe lang zat het dakleer er al op.

Als de dakdekker slecht werk geleverd heeft als gevolg waarvan het dakleer aan de kant van de buren was verzakt dat kunt u de dakdekker aansprakelijk stellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Het dakleer zit er geruime tijd op, het is daarom niet redelijk om de dakdekker van destijds aansprakelijk te stellen.
De reden van verzakking bij de buren is mij niet bekend, wellicht doordat er met regelmaat op gelopen wordt. Feit blijft dat ik hals-over-kop ook het dakleer aan mijn kant heb moeten vervangen. Natuurlijk is dat een verbetering , maar ik had deze investering (op dit moment) zeker niet gedaan.
Zijn er nog andere opties voor mij?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag