Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Omdat ik problemen heb gehad met mijn cv ketel, heb ik een installateur laten komen. Die constateerde een fabrieksfout. Echter werd mij wel voorrijkosten van 52,00 in rekening gebracht. Ik heb de importeur hierover een vraag gesteld of zij deze kosten gaan vergoeden ivm de fabricage fout. Deze fabrikant, heeft mij per email een toezegging gedaan dat zij 52,00 over zouden maken naar de installateur. We zijn nu echter 3 maanden en enkele telefoontjes en email verder. De toezegging staat nog steeds maar de installateur is nog niet betaald. Is deze toezegging van de customercare vd importeur rechtsgeldig? Kan ik hun erop wijzen dat zij
de rekening nu moeten betalen?(Ik heb nu de rekening reeds betaald ivm eventueel een deurwaarder "dreiging"van de installateur). Ik ben van mening dat de importeur mij, als nog, de kosten moet vergoeden ivm hun toezegging.
Sta ik in mijn recht?

Ja u staat in uw recht. U kunt de fabrikant in gebreke stellen om spoedig te betalen, bij gebreke waarvan u incassomaatregelen zult nemen. Met dit laatste kan ik u kosteloos van dienst zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag