Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vorige week een adapter gekocht voor mijn laptop. En nu is de input kapot omdat hij mij de verkeerde heeft vekocht. Dus mijn vraag is heb ik alleen recht op vervanging van het geleverde product of ook op de laptop die daardoor kapot gegaan is?

U heeft recht op vervanging van het geleverde product en de gevolgschade, d.w.z. dat als de verkoper u heeft medegedeeld dat de adapter geschikt was voor de laptop waardoor de laptop kapot is gegaan. Ik raad u aan de verkoper schriftelijk aansprakelijk te stellen.

Beoordeel dit antwoord:

Om welke adapter heeft u gevraagd?
Of heeft u de laptop laten zien?

Als de verkoper wist voor welke laptop de adapter bestemd was kan hij aansprakelijk worden gehouden.
Overigens heeft u ook zelf een onderzoekplicht of de juiste adopter is gekocht en of deze past in uw laptop.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb de laptop meegenomen. Want ik kon niet duidelijk vinden welk type het precies was. Ben later goed aan het zoeken gegaan en er toen achter gekomen dat ik 4 mm bij 1,35mm moest hebben en hij heeft mij er een van 3 mm bij 1,10 mm gegeven dus een te klein stekkertje met een te klein gat.


U mag uitgaan van de deskundigheid van de verkoper en dat hij u het juiste stekkertje heeft geadviseerd/meegegeven, ook vanwege het feit dat u uw laptop hebt meegenomen. Nu dat niet het geval is kunt u de verkoper aansprakelijk stellen, waarbij u wel het een en ander dient te bewijzen. U kunt eerst trachten om samen tot een oplossing te komen.

Beoordeel dit antwoord:

het is zoals ik schreef. De verkoper wist elke laptop u heeft en hij had dus moeten weten welke adapter hij moest verkopen.
De verkoper is daarom aansprakelijk.

Met collega adviseer ik u om eerst te proberen en gezamenlijk uit te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag