Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


In juni 2015 ben ik staande gehouden vanwege een forse snelheidsovertreding. Mijn rijbewijs is toen ingevorderd door desbetreffende agent.

De agent heeft middels zijn eigen boordmeter en afstand in te schatten op zicht, bepaald dat ik een snelheid had van 190km/uur, na correctie 173 km p uur. Op deze weg gold op dat moment een maximale snelheid van 120 km p uur.

Direct aangegeven bij de agent dat mijn auto nooit zo hard kan (dit heeft hij ook ter plaatse genoteerd als mijn commentaar).
Vervolgens heb ik mijn auto uitvoerig laten testen, en de rapportage heb ik naar de rechtbank gestuurd om mijn rijbewijs terug te krijgen.
Daarnaast heb ik ook RDW-rapporten bijgevoegd waaruit blijkt dat de maximale snelheid van mijn auto 166 km p uur is.

Binnen een paar dagen lag mijn rijbewijs weer op de mat.

Een maand later moest ik op een OM-zitting verschijnen, waar ik middels een cameraverbinding met de officier van justitie heb gesproken. Deze heeft de zaak met mij doorgenomen en gaf aan omdat ik het er niet mee eens was, zij mij voor de rechter zou gaan dagen.

Tot op de dag van vandaag heb ik niets meer vernomen. We zijn inmiddels 2 jaar verder, en ik vraag mij af wart ik hier mee moet.
Kan ik mijn gemaakte kosten terugvragen? Is deze zaak nu verlopen? Hoe krijg ik de vermelding uit de politiesystemen? (sindsdien werd ik opmerkelijk vaker ter controle staande gehouden, en de agenten hebben het allemaal over dat mijn rijbewijs is ingevorderd en dat die melding in hun systeem blijft staan. Ik sta dus nu te boek als een notoire hardrijder)

Graag uw advies wat te doen in deze

Ik adviseer u om aan de (griffier van de ) rechtbank een brief te schrijven met vermelding van het parketnummer en vragen wat het vonnis is van de Rechtbank.

Pas als u het vonnis heeft kunt u zien welke stappen u kunt ondernemen. Overigens de registratie blijft wel bestaan omdat u in ieder geval 46 km te hard hebt gereden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag