Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds 1 juli dit jaar is de wet aanpak woningoverlast in werking getreden.
In deze wet wordt gesproken dat bij alleen "ernstige" overlast een burgemeester (B&W)
maatregelen kunnen nemen tegen een overlastgever. Mijn vraag is, wat verstaat men onder "ernstige" overlast? Ik heb al jaren last van buren die ongevraagd op mijn erf komen, dit is niet dagelijks maar "met enige regelmaat". Valt dit ook onder "ernstige"overlast?

Wat "ernstig" is dient in elke specifieke situatie bekeken te worden.

Als u in ernstige mate overlast heeft van uw buren dan adviseer ik u om precies op te schrijven hoelang en wanneer u al overlast heeft en waar deze overlast uit bestaat.
Dan kunt u in gesprek met de buren de situatie te bespreken. Als dat niet helpt kunt u de wijkagent inschakelen en als u een huurwoning heeft ook de verhuurder.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie en adviezen.
Helaas is de overlast van onze buren al jaren structureel. In het begin op een nette manier afspraken gemaakt, maar de (zoals even aanmelden wanneer de buren op ons erf werkzaamheden gingen uitvoeren) afspraken werden keer op keer geschonden. Dit leidde tot een totale non communicatie en vervelende confrontaties. De politie heeft eenmaal een gesprek met de buren gehad maar dat heeft geen resultaat gehad. De politie geeft nu tevens aan dat dit niet binnen hun takenpakket ligt. De problemen omvatten een breed pakket welke ik sinds 9 jaar een dagboek bijhoud. Nu dacht ik met de nieuwe wet het probleem bij de gemeente aan te kaarten, maar ik weet niet wat de term "ernstig" inhoudt. Is dit een dagelijkse, wekelijkse overlast?


De term ernstig is niet in de wet omschreven. dat betekent dat elke situatie moet worden beoordeeld om te kijken wat ernstig is.

Ik adviseer u om met de gemeente kontakt op te nemen en de overlast van reeks van jaren met hen te bespreken.

Indien het een huurwoning betreft dan adviseer ik u om ook contact met de verhuurder op te nemen als de overlast veroorzakers ook in een huurwoning wonen.

Als een en ander niet leidt tot een snelle oplossing dat lijkt de gang naar de rechter de enige weg.

Als u dat wilt sta ik u graag bij.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag