Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben op 29 juni 2017 een tweedehands Volkswagen Golf uit 2011 gekocht met 149.000 km op de teller bij een autodealer. Deze auto hebben wij zonder garantie gekocht.

Nu blijkt sinds gisteren 31 juli 2017 dat de versnellingsbak kapot is en de distributieriem aan vervanging toe is. Na een offerte te hebben opgevraagd bij een garage gaat dit 2500 euro kosten.

Wat zijn onze rechten? We hebben de auto zonder garantie gekocht, maar voor een degelijke prijs waarvan je kan verwachten dat de auto niet direct deze grote reparaties nodig heeft.

Verder hebben wij de verkoper gesproken en hij geeft aan niets van deze gebreken te weten en heeft aangegeven 1250 euro te willen mee betalen aan de reparatie. Hier gaan we niet mee akkoord.

Ik zou graag willen weten wat onze rechten zijn.

Bij voorbaat dank.

U heeft een onderzoeksplicht die ver gaat afhankelijk van bouwjaar, staat en prijs van de auto. Daar tegenover heeft de verkoper een mededelingsplicht waar u van uit kunt gaan. U heeft ook recht op een deugdelijke auto met een deugdelijke versnellingsbak. Nu deze al heel snel gebreken vertoont voldoet de auto niet aan uw verwachtingen en mag u reparatie of herstel volledig eisen. Ik raad u aan de verkoper in gebreke te stellen om de reparatie spoedig te verrichten, bij gebreke waarvan u dit elders op hun kosten zult laten verrichten. Voor meer hulp of info kunt u vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag