Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


2 jaar geleden heb ik op een ochtend een ongeluk gehad, bij het inhalen van een trekker zonder knipperlicht op zijn ploeg die spontaan zonder te kijken de bocht om sloeg om een weiland in te gaan. Hierbij ben ik bij het uitwijken tot stilstand gekomen tegen een boom. de auto was total loss, ik daarentegen volledig door elkaar geschut ben zonder kleerscheuren tot de auto uitgekomen. Na onderzoek door het ambulance personeel was de twijfel aanwezig om mij mee te nemen naar het ziekenhuis. Omdat ik echter nog nooit een ongeluk gehad had heb ik er voor gekozen om eerst alles af te handelen qua papierwerk. Ik moest mij verplicht melden bij de huisarts rond 13.00. Deze stond op het randje om alsnog mij met een ambulance naar de spoedeisende hulp te sturen, mij vrouw heeft me echter gebracht. In het ziekenhuis kon ik al amper meer op mijn e-mail adres komen en ook het normaal lopen was al geen pretje meer.

Na wat drama en proberen van de verzekering van de tegenpartij hebben zij de kosten en vergoeding netjes uitbetaald.

Nu speelt sinds een jaar nieuwe problemen op. Ik had namelijk een jas aan met dikke knopen, 1 van deze knopen zat precies onder de riem die door de klap hard op mijn borstbeen zijn kracht kwijt moest raken.

Het begon met pijn op de borst. Ik ben hiervoor naar de huisarts geweest, de verwachting was dan ook dat er eventueel nog een scheurtje in het borstbeen aanwezig was. na wat onderzoeken van de huisarts ben ik doorverwezen. In het ziekenhuis hebben ze er een aantal foto's van gemaakt. Dit bleek niet zo te zijn. Om er achter te komen wat de klachten precies waren heb ik een tijdje flink aan de ibuprofen en paracetamol gezeten. Dit loste de problemen dan ook tijdelijk op.

Omdat dit natuurlijk niet de rest van mijn leven door kan gaan ben ik doorverwezen door de huisarts naar de pijnpoli. De pijnpoli had ook de verwachting dat het een scheurtje zou zijn, daarom hebben ze in combinatie van een echo meteen gekeken op het borstbeen, ze konden echter geen beschadigingen vinden. Ze gaan er dan ook vanuit het zenuwbeschadigingen zijn. Hier hebben ze daarom op 23 mei 2017 een (pijnlijke) spuit tussen/onder mijn ribben en tegen het borstbeen aan gezet.

Gisteren (2-8-2017) hebben ze deze procedure nogmaals herhaald en hebben ze 2 prikken gezet, 1 rechtstreeks op het borstbeen en 1 weer op dezelfde plek als de vorige keer.

De grootste vraag waar ik nu mee zit is of ik deze kosten van de onderzoeken en prikken nou weer kan claimen bij de verzekering van de tegenpartij?

Wat naar dat u nu nog last heeft van het ongeval. Heeft u de specialist ook gevraagd of zij ervan uitgaan dat dit letsel nog van het ongeval kan komen? Indien dit zo is, dan kunt u zeker de kosten die u nu weer maakt op de verzekeraar claimen. Dit is slechts anders indien u een vaststellingsovereenkomst met de verzekeraar bent aangegaan toe u de schade uitbetaald kreeg. Als daar in staat dat betaling van het schadebedrag tegen finale kwijting is gegeven, dan zal de verzekeraar u dit waarschijnlijk tegenwerpen.

Beoordeel dit antwoord:

Vervelend dat u nog steeds met de gevolgen van het ongeval opgescheept zit. Heeft u destijds de verzekeraar of de tegenpartij ook aansprakelijk kunnen stellen voor uw schade? Houdt u er wel rekening mee dat de verzekeraar van de tegenpartij uw huidige letsel zal betwisten vanwege het tijdsverloop en u dan wel moet kunnen aantonen dat het letsel van het ongeval afkomstig is. Het is sowieso aan te raden om de verzekeraar of tegenpartij aansprakelijk te stellen, tenzij de zaak is afgedaan. Als u wilt kan ik u daarbij van dienst zijn. Neemt u daartoe desgewenst direct contact met mij op ook als u meer info wenst of vragen hebt.

Beoordeel dit antwoord:

Juridisch is van belang te weten of de toen uitbetaalde schadevergoeding tegen finale kwijting is geweest. Als dat zo is dan kunt u verwachten dat de verzekering van de tegenpartij zich gaat verweren dit even los gezien van het tijdsverloop.

Het lijkt me een zaak van uw huidige ziekenkosten verzekeringsmaatschappij of zij deze kosten wensen te verhalen.

Het belangrijkste is natuurlijk uw volledig herstel.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag