Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na een geschil met mijn werkgever ben ik vorige week op staande voet ontslagen. In dit gesprek is mij ook medegedeeld dat er aangifte tegen mij gedaan zou worden en dat ik een schadevergoeding moet betalen.

Vandaag heb ik de officiële brief gekregen van dit ontslag. In de brief staat een verslag van het eerdere gesprek, wordt de situatie uitgelegd en wat de gevolgen en consequenties zijn.

In de brief wordt opnieuw vermeld dat ik een schadevergoeding moet betalen, echter staat er nergens in de brief ook nog maar iets vermeld over de aangifte.

Gezien het feit dat alles van het gesprek in de brief staat (zoals de schadevergoeding) maar nergens iets gezegt wordt over de aangifte (waarvan ik zou denken dat ze dit ook vermelden), kan ik er dan vanuit gaan dat de aangifte alsnog gedaan wordt? Ondanks dat dit niet meer in de brief vermeld staat?

Graag hoop ik antwoord te krijgen.

Vriendelijk bedankt.

Als ik u was, zou ik daar niet vanuit gaan. Ze hebben het immers wel mondeling vermeld. Wellicht vonden ze het zelf niet nodig om het in de brief te vermelden of u krijgt daar nog een apart bericht over. Het ontslag en vordering tot schadevergoeding staat verder los van een eventuele aangifte. Wat de exacte beweegredenen zijn om het niet in die brief te vermelden, zou u bij uw ex-werkgever kunnen opvragen maar ik denk dat u daar niet op zit te wachten. Maar ik zou er niet op vertrouwen dat er geen aangifte volgt. U kunt aan het niet vermelden in de ontslagbrief van een mogelijke aangifte, geen rechten ontlenen.

Overig advies: als u het overigens niet eens bent met het ontslag en vordering van de schadevergoeding, dient u zsm bezwaar te maken bij de werkgever én binnen 2 maanden een verzoekschrift bij de rechtbank in te dienen. Stel dat uw ontslag namelijk onterecht is, maar u ageert hier niet tegen, kan dit negatieve invloed hebben op uw WW-rechten. U bent dan verwijtbaar werkloos.

Beoordeel dit antwoord:

In aansluiting op wat mevrouw al heeft vermeld, zou ik u met klem willen adviseren een brief te verzenden aan de werkgever waarin u aangeeft niet akkoord te gaan met het gegeven ontslag op staande voet en dat u zich bereid en beschikbaar houdt om op eerste oproep van de werkgever uw gebruikelijke werkzaamheden te verrichten. Indien u wenst kan ik u daarmee helpen.

Beoordeel dit antwoord:

In aansluiting op hetgeen mijn collega's u hebben vermeld bericht ik u nog dat u went te worden toegelaten tot uw werk. Immers ik lees geen enkele grond voor ontslag op staande voet.

U kunt desnoods via de rechter wedertewerkstelling vorderen. Indien blijkt dat de werkgever onrechtmatig handelt of handelt als een niet goed werkgever dan betaald de werkgever de kosten van juridische bijstand. ik help u graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag