Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben assistent bedrijfsleider in de horeca. ( 4 mnd in dienst, men spreekt vol lof over mij ) Na het ontvangen van enige negatieve signalen ben ik met de directie in gesprek gegaan met collega's, waarbij overigens dingen over mij zijn gezegd die mijn inziens gelogen zijn. Ik zou, door het neerleggen van mijn overige taken zoals administratieve werkzaamheden, mij laten zien als collegiaal persoon en "de mouwen opstropen". Na de vergadering zijn wij direct aan het werk gegaan, ook al stond ik pas 2 uur later op het rooster. Met dat ik de stofzuiger pak wordt er door mijn collega gezegd: ik doe dat wel, check jij even de reserveringen want die zijn belangrijk voor straks. Ik doe dat direct en ga vervolgens verder met tafels indekken etc. Ik wordt een uur later "op het matje" geroepen en er wordt mij verteld dat ik door het checken van de mail heb laten zien dat ik niet de handen uit de mouwen steek en "weer" met mijn neus in de iPad duik. Ik heb uitgelegd dat mij dit gevraagd werd en handelde naar opdracht. Dit konden ze niet "verkopen" aan de collega's en ik ben gevraagd mijn spullen in te leveren, mijn privé spullen te pakken en niet weer te komen.
Wel loopt mijn contract in oktober af en deze zal dan niet verlengd worden. Het loon zou wel betaald worden tot einde contract. Echter, er werd verteld dat ik nu kan genieten van mijn overuren ( 60 uur ) terwijl ik die dus verplicht opneem nu. Ik heb dit niet op papier. Ook zou ik naar mijn collega's moeten brengen dat : "we in goed overleg tot de conclusie zijn gekomen dat we een onverenigbaarheid van karakters hebben". Wat nu? Hoe zit het met het UWV straks als blijkt dat ik deze weken niet heb gewerkt? Hoe stel ik dit veilig en moet ik hiermee akkoord gaan? Hoe zit het met die overuren, vakantiedagen etc? Ik vermoed een vooropgezet plan om mij eruit te werken.

Om aan de voorwaarden voor een WW uitkering te voldoen, dient de werknemer niet verwijtbaar werkloos te zijn en 26 uit 36 weken gewerkt te hebben. Indien de arbeidsovereenkomst niet verlengd wordt, bent u niet verwijtbaar werkloos.
Als u niet 26 uit 36 weken gewerkt hebt, is dat een beletsel voor WW.
Opname van verlofuren kunt u afdwingen. U hoeft zich niet neer te leggen bij het verplicht opnemen van overuren.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Als ik nu nog wel op papier sta als "werkend" maar ik word van mijn werkzaamheden weggehouden, hoe telt dit dan voor het UWV? (Ik wil wel maar ik mag niet)

Hoe zit het met al mijn overuren ( 60 )? Die ben ik dus gewoon kwijt?

Ik moet tegen mijn collega's zeggen dat " we in goed overleg tot de conclusie zijn gekomen dat we een onverenigbaarheid van karakters hebben". Maar dat vind ik dus niet, het is hun beslissing geweest.

Hoe krijg ik dit goed op papier en wat moet er op staan? Moet dit met handtekening van hun kant?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag