Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoi,
Ik heb een vraagje ik heb op staande voet ontslag genomen omdat ze me het loon niet in eene keer betalen, maar nu weet ik niet of ik strafbaar ben.

U bent niet strafbaar maar u had er verstandig aan gedaan uw werkgever in gebreke te stellen voor het niet in 1 keer betalen van uw loon in plaats van direct ontslag te nemen. In gebreke stellen kan overigens nog steeds. Als u hulp daarbij wilt dan kunt u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt niet op staande voet ontslag nemen omdat de werkgever geen loon betaald. U kunt zelfs schade plichtig zijn als de werkgever schade heeft van uw handelen.

Ik adviseer u om uw werk te hervatten en in gesprek te gaan met uw werkgever. Indien u er niet uit komt dan help ik u graag zonder kosten

Beoordeel dit antwoord:

Strafbaar bent u sowieso niet. Schadeplichtig kunt u wel zijn. voor een goede beorodeling is echter meer informatie nodig:
1. hoe betaalt men het loon? -> in 2, 3 of 4x?;
2. hoeveel te laat betaalt men het loon?;
3. heeft u er al eerder wat van gezegd?;
4. wat is de reden van de te late betaling?

Wanneer u ontslag op staande voet neemt heeft u in principe geen recht op WW. slechts in bijzondere gevallen zal het UWV toch WW verstrekken.

Ik adviseer u dan ook zm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Indien het salaris niet voldaan wordt zoals behoort, mag u ontslag nemen, op basis van BW 7 679 lid 2 sub c. Niet elk probleem met loonbetaling rechtvaardigt ontslag.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag