Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vandaag mijn auto opgehaald bij de garage. Zij hebben gewerkt aan het opsporen en oplossen van een flinke lekkage. Die bleek bij de voorruit te zitten. De ruit is gedeeltelijk losgesneden en weer opnieuw gekit. Bij het ophalen zat er een barst in de ruit aan de zijde waar de boel opnieuw is gekit. Deze ruit was helemaal intact toen ik de auto bracht. Toen ik hen daar op aanspraak, zei de medewerkster doodleuk "die zat er al. 100% zeker. U ziet hem nu misschien voor het eerst. Maar die barst zat er echt al." Boem, einde gesprek. Bij thuiskomst bleek ook mijn handsfreeset die aan de zonneklep geklemd zit, afgebroken. Ik heb direct van alles foto's gemaakt. Ik heb hen nu een mail gestuurd over dit voorval, met bijgevoegde foto's. Wat kan ik doen als de garage blijft zeggen dat zij de schade niet hebben veroorzaakt?

ik adviseer u om hen schriftelijk te confronteren met de gebreken die u heeft geconstateerd en hen aansprakelijk te stellen voor de schade, met verzoek een hen om in gesprek te komen om een oplossing tot stand te brengen.

Dit soort handreikingen zien de rechters graag.

indien de garage niet in gesprek wil of niet wil vergoeden kunt u de schade vorderen.

Ik help u graag.

Beoordeel dit antwoord:

De veroorzaker van schade dient deze te vergoeden.
Om te bereiken dat de garage het bewijs accepteert en de schade vergoed, kunt u hen aansprakelijk stellen op grond van onrechtmatige daad.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag