Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Wij hadden een schilder ingehuurd voor werkzaamheden aan mijn pand (Buitenzijde Schilderen, Hout vervangen en nieuwe neuslatten). Tijdens zijn werkzaamheden zag ik een groot aantal fouten (Delen niet gedekt, Blootliggend Hout, Delen niet afgelakt etc.)
Hij zou alles tip top maken, Na oplevering wat hij zonder mij heeft gedaan is hij huiswaarts gegaan, Nadat ik savonds het e.e.a bekeken had waren de eerder geconstateerde gebreken in grotere getalen aanwezig. Waarop ik hem in gebreken heb gesteld, Eerst wilde hij herstellen en vrijwel direct weer niet omdat het wederzijds vertrouwen volgens hem ontbrak, Toen wilde hij enkel alleen maar compenseren. Hier ben ik niet akkoord op gegaan en heb een onafhankelijke partij een technisch rapport laten maken, Los van de fouten in zijn vaardigheden zoals eerder hierboven gemeld, Daarbij stelde ze vast intercoatonthechting en timmerwerkzaamheden niet correct uitgevoerd. Nu ligt deze kwestie inmiddels bij de rechtsbijstand van de schilder en komen we niet veel verder, Schilder wilt betaald worden en ik wil niet voor iets betalen wat niet correct is uitgevoerd, Daarbij is er door een ander schildersbedrijf een herstelofferte uitgebracht die ten minste €3500 duurder is en heb ik €500 schade aan mijn onroerend goed door de schilder.

Ik raad u in zo een geval aan alleen te betalen voor dat deel wat wel correct is uitgevoerd. Voor het overige kunt u betaling opschorten totdat herstel heeft plaatsgevonden. Herstel dient eerst door de schilder zelf te worden gedaan en niet door een ander schilderbedrijf. Voor de ontstane schade kunt u de schilder tevens aansprakelijk stellen.
Mocht u er samen niet uitkomen dan kunt u desgewenst vrijblijvend contact met mij opnemen voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,

Aldus de rechtsbijstand van de betreffende schilder wenst hij geen zaken meer met mij te doen.
Hij wilt enkel betaald worden, Het schilderwerk is beoordeeld door het technisch rapport waarbij ook visueel het werk bekeken is alleen is dit niet opgenomen in zijn technische rapportage. Omdat alles wat visueel te beoordelen is onder de vaardigheden van de schilder hoort.

Elk deel heeft wel een of meerdere gebreken onderandere Niet volledig afgelakt, Oude kleur zichtbaar, Wel geschuurd maar niet afgelakt, Spetters en strepen van de andere nieuwe kleur op de delen die juist wit zijn. De nieuwe kleurstelling is grijs met wit. Witte delen zie je spetters grijs, ook is een garagedeur niet gegrond maar enkel afgelakt, Zijn er rubbers mee geschilderd terwijl deze afgeplakt waren, Zitten de nieuwe neuslatten verkeerd zonder afstandshouders, De nieuwe betimmering van de carport scheef en zijn er twee planken aan elkaar geplamuurd wat er niet uitziet. Ook is zijn steiger stalage om regeninslag te voorkomen ingestort en daarbij beschadigingen aan mijn pand. Ook zijn er delen die regeninslag hebben en rolbanen van roller. De technisch rapportage geeft ook aan dat het vervuild is. Wij hebben meerdere malen aangedrongen tot herstel echter weigert de tegenpartij enige vorm van medewerking. Hij wenste ook niet mee te werken aan een externe partij, De externe partij heeft zelfs telefonisch contact gehad met de schilder over zijn gebreken. Ook ontvingen wij pas gisteren de factuur met de tekst in overleg met *** rechtsbijstand hierbij de ontbrekende factuur. Wij vinden door zijn tekortkomingen en wanprestatie dat de overeenkomst ontbonden kan worden. Mvgr


U kunt iemand slechts in gebreke stellen indien de partij niet is nagekomen. Voor ontbinding dient u de partij op niet nakoming te wijzen.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Het ziet er naar uit dat de schilder er een potje van gemaakt heeft en wanneer hij het werk niet wilt afmaken kunt u hem zoals gezegd in gebreke stellen, bij gebreke waarvan u de overeenkomst zult ontbinden of herstel elders op hun kosten zult laten verrichten.

Voor overleg of verdere hulp kunt u kosteloos contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik adviseer u om zeker niet om een deel te betalen omdat een herstelofferte veel hoger uit komt en u zelf nota bene ook nog schade heeft.

Deze zaak kan zeer snel worden afgehandeld omdat het vast staat dat de schilder meer dan onzorgvuldig heeft gehandeld.

ik sta u graag bij op basis van no cure no pay

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag