Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Ik heb een vraag over de aankoop van een huis waarbij een gebrek naar voren is gekomen, maar ik weet niet of ik dit op de vorige eigenaar kan verhalen en hoe ik te werk moet gaan. Kunnen jullie mij helpen?

2 weken geleden is de sleuteloverdracht geweest voor de woning met het gebrek. Het gebrek is een doorgezakt dak van de uitbouw wat volgens een aannemer die een nieuw kozijn kwam plaatsen kan zorgen voor problemen in de toekomst. De dakbedekking is 2 jaar geleden vervangen en er is toen ook houtrot geconstateerd en dit is vervangen, echter het doorzakken van het dak niet. Verder is er asbest aangetroffen in het boeideel van dat dak (30 x 100cm) wat te zien is als het dak van binnenuit geopend wordt. Dit asbest is afgebroken, maar dit kan door de bewoner voor de verkoper gedaan zijn.
Wij hebben momenteel geen lekkage, maar het dak zakt over een breedte van 5 meter zo'n 10cm door waardoor water blijft staan op de uitbouw. Er is een bouwtechnische keuring uitgevoerd voor de aankoop en daarin is de dakbedekking goed verklaart alsmede de afschot van het dakvlak maar niets gezegd over het doorzakken

Kunnen jullie mij misschien opweg helpen met de aanpak van dit euvel? Kan ik verder de reparatie zelf al starten of moet ik eerst sommige zaken afwachten? Wat is de juiste volgorde van handelen om het eventueel te verhalen bij de verkoper en het doorzakken op te lossen?

Bij voorbaat veel dank voor de tijd en moeite

U heeft een bouwtechnische keuring laten verrichten, waarbij er niets is bepaald over het doorzakken van het dak. De vraag hierbij is of de verkoper hier vanaf wist en dit heeft verzwegen waardoor hij niet heeft voldaan aan zijn mededelingsplicht. Ook kan het doorzakken van het dak een ernstig gebrek opleveren, waarbij het dan niet uitmaakt of de verkoper hiervan afwist. Nu het dak geregeld zakt bezit het niet de eigenschap die verwacht mag worden voor normaal gebruik van de woning. Ik raad u aan de verkoper eerst schriftelijk in gebreke te stellen om het euvel te verhelpen. Mocht u daarbij hulp wensen dan kunt u kosteloos direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag