Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Mijn man en ik hebben in 2005 een hypotheek afgesloten, en dit zou volgens de hypotheekadviseur een spaarhypotheek zijn.
Bij het tekenen in 2005 heb ik aangegeven wat dit AEX index fonds, omdat ik in alle papieren beleggingen etc zag staan. Hypotheekadviseur bleef ons vertellen dat het een spaarhypotheek was. In goed vertrouwen hebben wij getekend.
In 2007 begon ik toch weer te twijfelen dus via mail om duidelijkheid gevraagd en wederom werd ons verteld dat het om een spaarhypotheek ging.
Nadat wij afgelopen maanden met een andere hypotheekadviseur om de tafel hebben gezeten, kwam weer die vraag omhoog. Nogmaals om duidelijkheid gevraagd via mail, dus alles staat zwart op wit. En we kregen dezelfde mail als in 2007 als bijlage en hetzelfde verhaal als de vorige keer!
Onze hypotheekvoorwaarden zijn door 2 andere hypotheekadviseurs bekeken en wat blijkt.. zoals we dachten, we hebben een beleggingshypotheek.
We vragen ons af of we hier iets mee kunnen.
We hebben getekend met het volste vertrouwen in hetgeen de hypotheekadviseur ons vertelde... maar wel vreselijk vals voorgelicht.

Groeten,

De hypotheekadviseur dient u zorgvuldig te informeren over de af te sluiten hypotheek. Hij/zij zou als geen ander moeten weten hoe de hypotheek is samengesteld. Nu achteraf blijkt dat het om een andere hypotheekvorm gaat, is hij in zijn zorgplicht tekortgeschoten en kunt u hem aansprakelijk stellen voor de schade die u lijdt en nog zult lijden. Ik raad u aan bewijzen te vergaren bij de andere adviseurs, om zodoende uw rechtspositie te verstreken. Vervolgens kunt u de adviseur schriftelijk aansprakelijk stellen. Mocht u daarbij hulp wensen dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag