Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


2 collega's van mij zijn gescheiden en izijn daardoor niet elk weekend beschikbaar omdat ze dan hun kind hebben. Dat is al lastig met plannen en andere collega's draaien daardoor meer weekenden.
Nu is het zo dat binnen ons bedrijf af is gesproken dat in de zomervakantie iedereen maar 2 weken achter elkaar vakantie op kan nemen vanwege grote drukte. Daarnaast hebben veel collega's schoolgaande kinderen. Ik werk in de beveiliging en er kunnen niet te veel collega's tegelijk op vakantie.
Nu zegt mijn gescheiden collega dat zij in een convenant al voor de komende jaren heeft staan welke 3 weken ze haar dochter heeft en zegt dan ook dat zij daarom recht heeft op 3 weken vakantie.
Ik vind dit niet eerlijk maar zij zegt dat dit wettelijk zo is geregeld en dat de baas zich daar aan moet houden.
Als dit klopt denk ik dat ik toch beter kan gaan scheiden. Dit heeft niets meer te maken met gelijke behandeling. Zij hoeft toch niet perse onregelmatig te werken , dit is toch een eigen keuze.
Kunnen jullie mij hier iets meer over zeggen.

een beveiliger

De werknemer heeft op grond van de wet recht o peen aaneengesloten vakantie van minimaal 2 weken. Dus geen 3. Uw kollega heeft dan ook ongelijk.

Bij CAO of schriftelijke arbeidsovereenkomst kan daarvan ten gunste van de werknemer worden afgeweken.Ik weet niet of dat het geval is. een dergelijke aanspraak is over het algemeen niet absoluut.

Met de wens van uw kollega moet dus wel rekening gehouden worden, maar dit mag niet zondermeer ten kosten gaan van u.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag