Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben huurder. nu heeft de verhuurder mij een mail gezonden met de vraag om aankomende week een dag en tijd op kantoor uren te plannen voor een huis inspectie. Moet ik hieraan meewerken? Wat is zijn recht hierin als verhuurder ?

Verplicht is het niet. U doet er wel verstandig aan hieraan mee te werken om mogelijk tegen bewijsproblemen bij eventuele gebreken aan het gehuurde te lopen. Een gezamenlijke datum kan worden bepaald. Voor meer info of hulp kunt u kosteloos contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor het beantwoorden van mijn vraag. Ik zie het echter niet zitten dat de verhuurder 2 x per jaar mijn woning komt inspecteren. Ik zie ook niet in waar het voor nodig is er is naar mijn weten niets kapot.


De verhuurder mag contractueel tenminste 1x per jaar een inspectie verrichten, maar dan moet hij aantonen waarom dat nodig is. Komt dit structureel voor dan hoeft u hier niet aan mee te werken, zeker als er geen grond voor is. Ik raad u aan bij de verhuurder na te vragen wat de exacte reden van zijn komst is.

Beoordeel dit antwoord:

Staat in de huurovereenkomst dat de verhuurder kan komen inspecteren?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Verhuurder geeft aan dat er een lekkage is ontstaan bij de benedenburen omdat ik mijn ramen open had staan terwijl ik 2 dagen niet in de woning was. het regende die dagen toen inderdaad er zo nu en dan. De verhuurder geeft ook aan dat de beneden buren hebben geklaagd over stankoverlast door het gebruik van wiet ... en dat de verhuurder wil controleren of er wietplanten staan, maar een paar planten mag toch wel ?

Ik beoordeel uw vorige reacties met het hoogste cijfer omdat ik er echt iets aan heb. Heel erg bedankt hiervoor.


De verhuurder mag in dit geval wel gaan inspecteren en u doet er verstandig aan hier aan mee te werken. Is er structurele inspectie dan hoeft u dit niet te accepteren. Blijft de situatie zich voordoen dan kunt u gratis contact met mij opnemen voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag