Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn méér is blind en mijn stiefvader zit in een electrische rolstoel van we ge spierziekte. Zij hebben veel hulp nodig. Zij wonen in mijn stiefvader zijn huis die al helemaal is aangepast zij leven beneden waar een rolstoelvriendelijke douche en keuken is gebouwd.met tillift aan het plafond en speciale wc. Nou staat de bovënverdieping leeg daar is een douchcel,wc, drie slaapkamers en zolderkamer. Een perfecte plek voor mij .omdat ik toch al het meest bij hun ben . Alleen zijn zij dan alles kwijt hun thuiszorg,subsidies en al dat soort dingen. Het is toch krom. Is er niet een weg omheen zodat ik daar gewoon kan wonen. Zij krijgen mij al meer nodig dus ik zal al meer bij hun wezen.

Woont u met meer personen in een huis, dan mag de gemeente subsidies korten.
De kosten van een medebewoner zullen verlaagd worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

U meent et. dat zeg ik hier toch net al. nou zou dat nog niet zon heel groot probleem zijn ik wil zelf graag kostgeld betalen. geen probleem maar het grootste probleem is dat ze dan hun thuiszorg en al dat soort dingen kwijt zijn.


Ik bied u mijn verontschuldigingen aan voor mijn eerdere reactie. Die was niet zo bedoeld.

Hoe het inkomen van uw ouders verandert door een medebewoner, is afhankelijk van hun inkomen. Mag ik aannemen dat zij geen bijstand ontvangen nu u schrijft dat zij een koophuis hebben? Als uw ouders AOW ontvangen, wordt dat niet gekort door inwoning van u als Mantelzorger.

Ook zorgtoeslag van uw ouders wordt niet gekort door een medebewoner.
Helaas heeft het inwonen gevolgen voor bijvoorbeeld persoonsgebonden budget. Afhankelijk van de gemeente kunnen de gevolgen voor u of uw ouders anders zijn.

Graag zou ik voor u vrijblijvend de gevolgen op papier zetten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik zal dit aan hun voorleggen. Ook dat u vrijblijvend voor mij de gevolgen op papier wilt zetten hier ben ik erg blij mee. Dus daarom ontzettend bedankt en als ik met hun heb overlegt zal ik natuurlijk direct weer reageren.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag