Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hadden een tijd terug een bankstel op het oog bij Sofa Home te Alexandrium.
Wij waren daar in onderhandeling en zouden wel bijna €3000 korting kunnen krijgen op de bank.
Omdat wij deze bank van onze ouders zouden krijgen wouden wij de week erop terug komen met hun erbij ( omdat zij op vakantie waren). Dit kon niet omdat wij anders de korting niet meer zouden krijgen. Wij hebben €1000 euro aanbetaald, onze handtekening geplaatst en aangegeven dat wij volgende week terug zouden komen met de ouders erbij i.v.m. de kleurbepaling.

Een week later zijn wij terug gekomen met onze ouders erbij om de kleur te bepalen. In de avond waren wij bij ons nieuw gekocht huis ( waar we nog geen sleutel van hadden/hebben) om de maten af te nemen en hierbij bleek dat de bank net te groot zou zijn voor ons huis. Wij konden die avond helaas niet meer komen omdat zij gesloten waren en zijn direct de volgende dag naar Sofa Home gegaan om te kijken naar de mogelijkheden. Helaas waren deze maar erg beperkt dus wouden wij graag de bank annuleren.

Wij mogen nu voor €1000,- andere meubels uit de winkel uitkiezen maar zien echt geen leuke meubels in deze winkel en vroegen af of dit rechtvaardig is?
Zij hebben ons eigenlijk een soort van gedwongen om de aanbetaling te doen en de bank was nog geen eens besteld bij de leverancier.

Als er een aanbetaling is gedaan dan krijgt u vaak deze niet terug, afhankelijk wat er is afgesproken. Dit is pas anders als er bv sprake is van een onjuiste voorstelling van zaken. Of u ook daadwerkelijk bent gedwongen door de verkoper om aan te betalen, kan in uw voordeel werken maar is lastig aan te tonen. Het voorstel wat de verkoper doet om andere meubels uit te kiezen is redelijk, gelet op het feit dat de aanbetaling vaak niet wordt terugbetaald. Aan de andere kant bent u er redelijk snel bij om te annuleren zodat er weinig tot geen kosten zijn gemaakt door de verkoper. Ik raad u aan schriftelijk de verkoper hiervan te melden.

Voor meer info of hulp kunt u kosteloos direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

In aansluiting op hetgeen collega Biharie meldt, bericht ik nog dat van belang is waarvoor u aanvankelijk heeft getekend.
Dat is mij niet duidelijk.

Indien een koop niet doorgaat kan het niet zo zijn dat de verkoper u verplicht om enig bedrag aan meer of andere goederen in zijn zaak te besteden. Daarover is jurisprudentie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag