Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb een vraag. Ik heb een tijd samen gewoond, in een op beide namen gekocht woonhuis. Nu zijn we uit elkaar en heb het huis op alleen mijn naam overgenomen, echter ik krijg nog elke maand de hypotheekrenteaftrek van mijn ex partner op mijn (voorheen gezamenlijke) rekening gestort.

Ik heb in het verleden een aantal maal aangegeven dat ze dit aan moet passen, maar gebeurd dus niet. Ik heb geen zin meer hier weer over te zeuren aangezien de onderlinge verhouding onhoudbaar geworden is.

Moet ik er rekening mee houden dat ik dit terug moet betalen? Of is dit gewoon een fout van haar en hoef ik verder nergens voor te vrezen?

Alvast bedankt!

Als het de renteaftrek is van uw ex-partner dan dient u er rekening mee te houden dat u dit zult moeten terugbetalen. Immers u had er beide recht op en door de relatiebreuk moet dit worden gesplitst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We kregen beide en apart bedrag gestort. Ik mijn deel zij haar deel, en ik heb dit inmiddels aan laten passen aangezien het huis nu alleen van mij is. Echter zij heeft dit niet geregeld met de BD dus ik krijg, bovenop nu mijn hogere renteaftrek aangezien het huis van mij alleen is, ook nog haar deel op mijn rekening gestort. Het zijn dus altijd twee aparte bedragen geweest. Ze heeft er geen recht meer op aangezien ze geen huis meer heeft en zal verrekend worden met de aangifte over 2017. Maar dat is haar deel. Niet het mijne. Ik kan voor haar ook geen rekeningnummer wijzigen. Maw het was altijd al gesplitst nooit gezamenlijk. Alleen word haar deel nog steeds gestort op mijn (voorheen gezamenlijke) rekening.


Als het huis nu alleen van u is dan hebt u recht op volledige renteaftrek. Alleen moet de belastingdienst hiervan op de hoogte gesteld zijn per die datum. Ik raad u aan contact met hun op te nemen of haar op de hoogte te laten brengen hiervan. Desgewenst kan ik u hierin bijstaan. Neemt u daartoe kosteloos direct contact met mij op

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag