Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Een paar maanden terug is er een auto tegen mijn leaseauto (waarmee ik voor een taxibedrijf werk) gereden, waardoor het zijportier flink is verbogen. Omdat degene die tegen mijn auto aanreed, doorreed na het ongeval, heb ik hiervan aangifte gedaan. Gelukkig heb ik het nummerbord van diegene wel kunnen registreren, dus in principe zou het voor de politie niet zo moeilijk moeten zijn. Nu kreeg ik van de week echter een brief waarin stond dat alle schade op mij verhaald zal worden, omdat de tegenpartij niet 'gevonden' kan worden. Gisteren werd de daad bij het woord gevoegd en werd mijn volledige salaris ingehouden door de leasemaatschappij, welke dus samenwerkt met het taxibedrijf waarvoor ik werk. Nu is mijn vraag: mag dit zomaar? Kan ik hier iets tegenin brengen? Want zoals het er nu naar uitziet, houdt dit in dat ik een volledige maand geen salaris zal ontvangen.

Dat mag niet zomaar. U hebt recht op salaris zeker gezien het feit dat het niet uw schuld (?) is dat er schade is ontstaan. Dergelijke schades dient de leasemaatschappij op zich te nemen in het geval het een ongeval betreft tijdens werktijd. U dient de werkgever schriftelijk te melden dat hij onrechtmatig handelt en dat u recht hebt op uw salaris.
Mocht u er samen niet uitkomen, neemt u dan kosteloos contact op met mij voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

ik adviseer u om uw werkgever schriftelijk te sommeren uw salaris te storten maar ook om bij de politie te informeren op wiens naam het kenteken staat.

Als u wilt kan ik dat achterhalen voor u

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag