Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds 1 mei huur ik een appartement, dit appartement is later gebouwd boven de keuken en badkamer van de buren. De verhuurder woont in Duitsland en de buurman is de beheerder van mijn appartement en heeft een huissleutel. Hoor elke dag de buren praten over wat ik doe in de woning, sinds kort hoor ik ze ook dingen vertellen die je alleen kunt zien en niet horen. Ze zitten op de hof onder een grote parasol en ik ben zelf op de eerste verdieping, onmogelijk om naar binnen te kijken.
Hier kan ik veel voorbeelden van noemen, zoals bijv. dat ik me tijdens het scheren gesneden heb of dat ik rode ogen heb. Dingen uitgeprobeerd of ze erop reageren zoals, zachtjes fluisterend in mezelf praten of door de kieren van het rolluik naar buiten kijken enz. dan vertellen de buren het precies na.

Hier is duidelijk te merken dat er verborgen camera's in de woning aanwezig zijn. Kan die voorbeelden namelijk noemen van elke ruimte in de woning. Als ik wakker wordt s' morgens hoor ik ze al praten totdat ik ga slapen.

Hoe moet ik dit aanpakken? Zodat ik genoeg bewijs materiaal heb zodat de politie actie kan ondernemen en zodat de buurman niet de kans krijgt om bewijs materiaal te laten verdwijnen.
Welk hard bewijs moet ik leveren? Als ik de camera's zelf verwijder dan weet de buurman het ook en in de tijd dat ik aangifte doe bij de politie heeft de buurman tijd genoeg om alle bewijsmateriaal te laten verdwijnen.

Graag hoor ik welke volgorde ik moet hanteren voor een goede aangifte bij de politie en voor de Rechtbank.

Alvast bedankt voor het meedenken!

ik adviseer u om uw relaas van begin tot eind schriftelijk vast te leggen en foto's te maken van de geplaatste camera's.

Ook kunt u derden (niet familieleden) bij u laten constateren dat er camera's geplaatst zijn.

Nadat u alles schriftelijk heeft vastgelegd en aangifte heeft gedaan kunt u ook een deurwaarder meenemen die een proces-verbaal van bevindingen kan maken (dat kan ook eerder) of de politie vragen om met u mee te gaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie!

Het is me duidelijk dat er foto's gemaakt moeten worden en dat een derden als getuige kan zijn.

Waar het mij om gaat, al ben ik geen jurist, hebben we het hier te maken met art. 139f van het Wetboek van Strafrecht.

Dan zal ook bewezen moeten worden, dat de buurman een ontvanger heeft. Als ik foto's van de camera's ga maken en een derden als getuige het laat zien. Dan ziet de buurman dit ook. Dan kan ik wel aangifte gaan doen, maar in die tijd heeft de buurman nog tijd genoeg om zijn bewijsmateriaal thuis te verwijderen.
De buurman (beheerder pand) heeft een sleutel en de verhuurder die in Duitsland woont heeft ook een sleutel. Deze heren zijn al meer dan 20 jaar bevriend. Dat houd in dat als ik aangifte doe, dat er geen goede verstandhouding meer zal zijn. En dan kan ik gaan verhuizen en wie betaald me alle kosten? Kan ik een schadevergoeding krijgen?

Geen idee of de verhuurder ervan op de hoogte is, dit is voor mij gissen. Als de verhuurder er niet van op de hoogte is, kan de buurman nog steeds zeggen als hij alle bewijsmateriaal verwijderd heeft dat hij het niet was.

Hoe kan ik voorkomen dat de buurman bewijsmateriaal laat verdwijnen???

Alvast bedankt voor het mee denken.


welk artikel van toepassing is niet relevant. Feit is dat er camera's hangen die door een ander daar zijn geplaatst. Feit is dat een strafbaar feit wordt gepleegd en het volstaat om daarvan aangifte te doen bij de politie. De politie onderzoekt verder alles.

het kan niet zo zijn dat als gevolg van een aangifte u moet verhuizen. De verhuurder zit in Duitsland en u kunt vragen naar een andere beheerder van het pand. Hij behartigt de belangen van de verhuurder niet.........in tegendeel.

Ik kan me niet voorstellen dat de verhuurder op de hoogte is.
Verdwijnen bewijsmateriaal? Niet bekend is of beelden zijn of worden bewaard.
Feit is dat de camera's er hangen en dat er "on line" beeld is. Dat is strafbaar.

De politie zal alles wel onderzoeken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie!

Zal uiteraard hard bewijs moeten leveren voor de aangifte bij de politie zodat ze actie kunnen ondernemen, d.m.v. van foto's en een derden als getuige, dat is me duidelijk.

Ik krijg geen antwoord op mijn vraag.
Hoe kan ik voorkomen dat de buurman bewijsmateriaal laat verdwijnen??? Vanwege dat hij kan zien dat ik de camera's heb ontdekt en foto's ervan maak.
Als hij het bewijsmateriaal thuis verwijderd tijdens dat ik aangifte ga doen bij de politie. Hoe kan ik dan bewijzen dat de buurman de camera's heeft geplaatst???

Gezien het een strafbaar feit is, privacy schending, aantasting van mijn woongenot, elke dag me bespieden en huisvredebreuk (anders kun je geen camera's plaatsen). Wil ik uiteraard een schadevergoeding en voorkomen dat de buurman er goed vanaf komt.

Ik heb een huurcontract van een jaar, de buurman heeft als beheerder ook zeggenschap over degene die hier de woning huurt. De buurman beslist welke persoon in deze woning woont, vanwege hij het meeste contact heeft met de huurder, omdat hij hier woont en niet de verhuurder. Het is gissen, maar ik ga er vanuit dat de verhuurder niet het contract ontbind met de buurman, vanwege dat ze al meer dan 20 jaar bevriend zijn. En na de aangifte zal er geen goede verstandhouding meer zijn.

Iemand die zoiets doet, moet bestraft worden en er niet zo makkelijk vanaf komen, daar wil ik alles aan doen.

Alvast bedankt voor het meedenken.


hoe weet u of er opnames zijn gemaakt die zijn opgeslagen.
Als er al opnames op een computer of losse harde schijf zijn opgeslagen dan kunt u niet verhinderen dat dit wordt verwijderd door de buurman/beheerder.

het is dan zaak dat de politie ook direct huiszoeking doet, computers, laptop enz inbeslag neemt en speurt naar opnames.

Bij het opmaken van het proces-verbaal kunt u aan de politie aangeven dat u schade heeft geleden en dat u deze vergoed wilt hebben.

Het kan zo zijn dat u een contract heeft voor een jaar. Deze kan alleen maar op juridische gronden worden opgezegd, en dat moet schriftelijk gebeuren.

Als er geen juridische grond is dan kunt u gewoon blijven wonen.

Legale vormen van tijdelijke verhuur
Sloopwoningen. Als een woning binnen een paar jaar wordt gesloopt of gerenoveerd kan de woning legaal tijdelijk worden verhuurd. Bedenk wel dat je geen recht op een andere woning hebt als het tijdelijke contract is afgelopen.
De verhuurder moet wel per se een ‘vergunning voor tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandswet’ hebben. De tijdelijke verhuurperiode mag 6 maanden tot maximaal 2 jaar zijn. Bij onvoorziene vertraging van de sloop- of renovatieplannen kan dit soms verlengd worden tot maximaal 7 jaar. In de vergunning kan ook worden bepaald dat de huur gematigd moet worden omdat het om kwalitatief slechtere woningen gaat.
De manier waarop sloopwoningen worden aangeboden verschillen per gemeente, per verhuurder of soms zelfs per vestiging van een corporatie. Informeer bij uw gemeente en bij de corporaties.
Tussenhuur. Als een huurder of eigenaar/bewoner aantoonbaar tijdelijk elders verblijft en daarna weer in de woning terugkeert, bijvoorbeeld bij werk in het buitenland. In dat geval kan de woning legaal tijdelijk worden verhuurd. Hiervoor is wel toestemming van de eigenaar (in geval van een huurwoning) en soms ook van de gemeente nodig.
Eenmalige voorafgaande verhuur. Wanneer iemand net een woning heeft gekocht of gehuurd om er pas over een tijdje te gaan wonen. In dat geval mag de woning eenmalig tijdelijk worden verhuurd tot aan het moment dat diegene er zelf gaat wonen. Bij een huurwoning is hierbij uiteraard toestemming van de verhuurder nodig.
In afwachting van verkoop. Een eigen koopwoning die in de verkoop staat, mag sinds 1 juli 2013 voor maximaal vijf jaar “tijdelijk” worden verhuurd (vergunning vereist). De huurprijs is in dat geval bovendien vrij. Sinds 1 juli 2013 zijn deze regels landelijk vastgelegd. Voor die datum mocht dit voor maximaal twee jaar en waren de regels per gemeentes verschillend.
Campuscontracten. Soms worden studentenkamers ook wel verhuurd voor de duur van de studieperiode. Na afloop van de studie moet u de huur opzeggen.
Kantoorgebouwen. Leegstaande kantoorgebouwen mogen sinds 1 juli 2013 voor 10 jaar als woonruimte worden verhuurd (vergunning vereist). Voor die datum mocht dit voor maximaal vijf jaar.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie!


graag gedaan.
ik hoop dat de politie snel tot actie overgaat

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag