Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Paar maanden terug ben ik begonnen met een hypotheek aanvragen voor kopen van een woning. Nu mijn hypotheek rond is en woning ook al rond is, krijg ik sleutel op 1 november. Ik heb samen met mijn partner koopakte getekend. We zijn ook getrouwd in de gemeente. Hypotheek staat groots deel op mijn naam, en mijn partner hebben ze haar laag inkomen ook meegerekend. Nu gaat niet best tussen ons twee. En straks moeten we bij notaris het laatste stap nog afronden met ondertekenen, wat als mijn partner gaat weigeren met ondertekenen bij notaris en niet mee wil werken? kan ik dan alsnog alleen ondertekenen? en wat kan ik in dit sitiuatie doen?
Alvast bedankt.

Uw partner dient inderdaad mee te tekenen, omdat u gehuwd bent. Weigert deze dan zult u de overeengekomen boete van 10% van de koopsom zoals bepaald tussen de verkoper en u moeten voldoen. Ook zal de bank kosten in rekening brengen vanwege de weigering van de hypotheek. Ik raad u aan de relatie nog tot leven te wekken. Voor meer info of hulp kunt u kosteloos direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Het is mogelijk om bij de rechtbank om vervangende toestemming te vragen. Dat scheelt kosten en hoge boetes. Als u dat niet wilt kan wellicht de overeenkomst worden ontbonden en de schade worden verhaald op uw partner.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag