Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon in een appartement op de 2e verdieping. Door een verstopping in de standleiding is, tijdens mijn vakantie, afvalwater via mijn gootsteen de keuken in gestroomd. Ook de onderbuurman heeft hierdoor aanzienlijke schade opgelopen.
Het VvE beheer bureau wil geen clain van mij bij de verzekeraar van de opstalverzekering indienen en weigert mij de gegevens van de verzekering te geven.
Hoe kan ik ze het beste bewegen om mij die gegevens te geven? Of is er een betere manier om een claim in te dienen?
Gezien hun houding doe ik het liever direct bij de verzekeringsmaatschappij in plaats van het via de VvE te laten lopen.

Als de schade valt onder het gemeenschappelijke deel dan dient de Vve de schade te melden bij diens opstalverzekeraar. U bent daarin helaas geen directe partij, aangezien de overeenkomst bestaat tussen de Vve en de verzekeraar zodat u niet kunt afdwingen dat de Vve u de gegevens verstrekt. Bij eigenschuld schade kunt u melding maken bij uw eventuele eigen verzekeraar. U kunt de Vve wel aansprakelijk houden voor het niet tijdig claimen van de schade ook in het geval er meer schade zou zijn ontstaan. Voor meer info of hulp kunt u kosteloos direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag