Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk in de horeca. Het bedrijf hanteerd het arbeidsvoorwaardereglement van KHN. Ik heb een contract voor 32 uur per week en mondeling is afgesproken dat ik rond dagen zou werken. Nu werk ik sinds januari 2017 structureel te weinig uren omdat mijn werkgever mijn (en andere collega's) naar huis stuurt omdat ze de pl naar beneden willen hebben. Ik heb meerdere malen aangegeven dat ik min uren draai en als antwoord kreeg ik van de toenmalige manager ach meid maak je niet druk daar word niks mee gedaan. Inmiddels is deze manager weg en krijg ik dus nu op mijn dak dat ik maar even mijn minuren in moet gaan halen. Tuurlijk snap best dat ik voor mijn geld moet werken dat is het probleem ook niet maar het is hun fout dat ik in de min sta.. ik krijg vervolgens deze week een mail. En daar staat het volgende in

" Werken in de horeca is inherent aan wisselende drukte, pieken en dalen in de week en gedurende het gehele jaar.

Hierin zijn we afhankelijk van allerlei factoren die bepalen hoe onze week verloopt en hoeveel of hoe weinig uurtjes we kunnen hebben werken.

Veel van jullie hebben toch een vast aantal uren op de arbeidsovereenkomst staan, omdat een stabiel inkomen voor iedereen zeer gewenst is.

 

Dit betekent echter wel dat we een balans moeten opmaken van hoeveel uur er uitbetaald is en hoeveel gewerkte uurtjes daar tegenover staan.

 

In jouw geval hebben we geconstateerd dat er minder uren gewerkt zijn, dan de uren op de arbeidsovereenkomst en die maandelijks uitbetaald worden.

Op 30-7-2017 was de stand van jouw tvt uren – 97,7 . het saldo van de vakantie uren op 30-7-2017 is 63,89 uur.

Wij stellen je in de gelegenheid je uren te compenseren, min uren moeten binnen een periode van 6 maanden zijn ingehaald.
D.w.z. min uren van maart kunnen t/m september worden ingehaald en van april kunnen t/m oktober worden ingehaald.

Hiervoor zorgen we natuurlijk dat je genoeg ingeroosterd wordt en houden we natuurlijk rekening met de arbeidstijden wet.

 

Als je vrije dagen vraagt, wordt dit met vakantie dagen gecompenseerd.

Ook als je eens een dag vroeger naar huis wilt of je wilt later beginnen, terwijl je ingeroosterd staat om en daardoor niet aan je uren per week/maand komt, zullen hier vakantie uren voor worden gecompenseerd. Hou daar dus rekening mee"

Nu mijn vraag mogen ze zomaar mijn vakantie dagen compenseren.. en dat van 6 maanden klopt dit wel ? Mogen ze überhaupt wel min uren rekenen hier staat niks over vermeld in mijn contract.

Nee, normaliter is het zo dat wanneer je niet werkt en je wilt zelf vrij nemen dan "kost" dat verloftijd.

Min uren zijn voor rekening van de werkgever en mogen nooit gecompenseerd worden. De Werkgever kan niet eisen dat de minuren worden "ingehaald".
Je bent niet verplicht om de minuren in te halen. De werkgever mag de minuren op geen enkele wijze compenseren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag