Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte mevrouw/heer, sinds 13 december 2002 heb ik een 0-urencontract (oproepbasis) in vast dienstverband bij een zorginstelling. Door gewijzigde werkwijzen en doelstellingen is men overgestapt naar kleinschalig wonen. Dat betekent dat mijn functie is vervallen. Sinds november 2016 ben ik niet meer opgeroepen. Nu heb ik een brief ontvangen dat men voornemens is mijn contract te beëindigen en verzoekt men om mijn instemming. Inmiddels heb ik schriftelijk laten weten dat ik niet instem. De reden daartoe is het feit dat de aankondiging geen details bevatte betreffende het proces om tot ontslag te komen. Uit een recent contact heb ik begrepen dat ik niet moet rekenen op een transitievergoeding of een andere functie binnen de organisatie. In mijn beleving heb ik wel recht op en transitievergoeding. Tot 2010 - dat jaar ben ik 50 geworden - werd ik heel regelmatig opgeroepen. Daarna minder frequent maar zeker 7 van de 12 maand gedurende 6 uur (gemiddeld) per maand. Het gaat mij in deze meer om het principe. Kunt u mij berichten waar ik recht op heb? Niet zo zeer in bedragen maar wel hoe ik de transitievergoeding kan berekenen. Met belangstelling zie ik uw reactie tegemoet.
Met vriendelijke groet,

U heeft recht op de transitievergoeding (TV). De werkgever moet dan wel de arbeidsovereenkomst opzeggen.

Voor de hoogte van de TV -> zie op internet 'Hoe bereken ik de transitievergoeding'. Ook geven veel in arbeidsrecht gespecialiseerde advocaten een gratis 1e advies.

Beoordeel dit antwoord:

Het is de vraag of er toestemming gegeven wordt voor het ontslag.
Is er gekeken naar een andere functie binnen de organisatie?

Bent u wel doorbetaald na november 2016? Daar heeft u recht op.

ik help u graag

Beoordeel dit antwoord:

Het is verstandig om niet zelf te beëindigen.
De transitievergoeding voor de periode vanaf 2007 bedraagt van het maandsalaris voor elk half jaar dat de arbeidsovereenkomst heeft geduurd. Voor de jaren die u langer dan 10 jaar in dienst bent, dient u ¼ van het maandsalaris te ontvangen.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag