Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Vraag: ik ben anderhalf jaar geleden geschieden en heb alles, met hulp van advocaat, afgehandeld. Mijn ex. Is netjes uitbetaald qua overwaarde van het huis en de boedel is ook keurig verdeeld. Ik moet nu een fors (1088) bedrag aan partner alementatie betalen.

Mijn vraag is als mijn ex over b.v een 2 jaar een herberekening zou laten doen, gaat dit toch alleen maar over mijn inkomen. Als ik b.v. Tegen die tijd € 15.000,- op mijn spaarrekening zou hebben staan staat dit toch er compleet buiten ??? Ze mogen er toch nooit aan komen ?.

Dat was mijn vraag, alvast bedankt voor het antwoord

Uw banksaldo is niet van belang.

Een door de rechter vastgestelde alimentatie kan in een latere rechterlijke uitspraak worden gewijzigd of ingetrokken. Dit geldt ook voor afspraken over alimentatie die tussen partijen in onderling overleg zijn gemaakt en in een overeenkomst zijn vastgelegd.
De rechter kan de alimentatie wijzigen indien:
er sprake is van een (relevante) wijziging van omstandigheden bij één of beide ex-partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gewijzigde inkomsten, samenwoning of hertrouwen, andere woonlasten of de geboorte van een kind. In dit soort situaties is vaak het door de rechter vastgestelde of tussen partijen overeengekomen alimentatiebedrag niet langer redelijk;
bij eerdere vaststelling van de alimentatie door één of beide partijen is uitgegaan van verkeerde of onvolledige gegevens.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag