Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben lid van een Beheervereniging. Vereniging beheert een straat. Voor onderhoud betaal ik maandelijks een verplichte bijdrage. Nu wil het bestuur van deze beheervereniging circa € 35.000,= besteden voor een procedure die loopt tegen de bouwers van de woningen aan deze Pier.
Het onderhoud van deze woningen valt niet onder
de beheertaken van de vereniging, Naar mijn mening kan dit niet. Door een bijdrage te leveren aan een zaak die niet onder de verantwoordelijkheid van de beheervereniging valt ontstaat een gat in de begroting. Dit is volgens mij juridisch niet toegestaan. Kunt u bevestigen of dit al dan niet mag en wat eventuele consequenties zijn als het bestuur deze actie toch uitvoert..

Het is mij op basis van uw toelichting niet duidelijk waarom er procedure tegen de bouwers nodig is en waarom deze zoveel geld moet kosten. Als de beheervereniging alleen tot taak heeft om onderhoud te plegen, dan voert het voeren van procedures om welke reden dan ook niet onder haar bevoegdheid en heeft zij voor een dergelijke procedure altijd de toestemming van de leden nodig. Dit geldt afhankelijk van wat hieromtrent in de statuten van de vereniging is bepaald ook voor het doen van uitgaven boven een bepaald bedrag. Ik ben desgewenst graag bereid om uw in deze kwestie verder te adviseren en zonodig de beheervereniging aan te spreken op haar onbevoegde handelen. Heeft u nog vragen of wilt u rechtsbijstand neem dan vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Ook al geeft de algemene leden vergadering - in meerderheid - toestemming aan het bestuur dan nog kan een individueel lid dit tegen houden op grond van het feit dat dit niet de doelstelling van de vereniging is en in die zin onrechtmatig wordt gehandeld.

Weet u wat eigenlijk de onderliggende redenen van het bestuur zijn?

Ik sta u graag bij.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag