Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemorgen,
Mijn vraag : Heb ik nog recht op de helft van de belastingteruggave van 2016 welke op de rekening van mijn ex is gestort?
Situatie : Mijn ex en ik zijn Oktober 2016 uit elkaar gegaan (we hadden een samenlevingscontract & een nieuwbouw woning )
Omdat de belastingaangifte gedaan moest worden hebben we besloten dit gezamenlijk te doen, vanwege de overschrijving van de woning begin dit jaar heb ik uitstel gevraagd voor de aangifte.
Om een lang verhaal samen te vatten ben ik gisteren bij mijn belastingadviseur geweest welke heeft aangegeven dat mijn ex al een bedrag van € 1.700,- heeft ontvangen en ik dus recht heb op de helft van het geld.
Nu geeft mijn ex niet thuis en zegt dat ik dit geld niet krijg omdat het zijn belastinggeld.

Wat kan ik ondernemen hiertegen?

Hoor dit graag.

U dient uw ex eerst schriftelijk te sommeren om u de helft van het bedrag over te maken, bij gebreke waarvan u verdere rechtsmaatregelen zult nemen, zoals een incassotraject. Ik kan u in deze bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er een beslissing is met betrekking tot de verdeling van de gezamenlijke boedel. Een incassoprocedure lijkt me daarom geen problemen op te leveren.
Ik help u graag op basis van no cure no pay

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de terugkoppeling.
Inmiddels heb ik een mail verstuurd met daarin de mogelijkheid om binnen 5 werkdagen het bedrag op mijn rekening te storten.
Mocht dit niet het geval zijn kom ik graag met één van jullie in contact om dit verder in gang te zetten.
Komt dus nog een vervolg aan.


Ok, dank voor uw bericht.
Ik hoop dat uw ex inziet dat er betaald moet worden zodat een en ander zonder verdere problematiek en kosten voor haar kan worden afgedaan.

Beoordeel dit antwoord:

Graag gedaan. Hopelijk komt het tot een goed eind. Succes en wellicht tot horens!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag