Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, Ik ben een alleenstaande vrouw van 55 jaar en heb gewerkt als mdw. personeelsadministratie. Nu is per 01-06-2016 de functie veranderd naar HR-medewerker maar we hebben tot nu toe geen functiebeschrijving ontvangen. Nu willen ze verplicht gaan stellen dat ik een opleiding MBO HRM moeten gaan volgen van 18 maanden in eigen tijd via avondlessen.
Ik heb de ziekte van Hashimoto waardoor mijn energie vaak beperkt is en een probleem gaat worden voor het volgen van de opleiding. Daardoor werk ik ook bewust 30 uur en niet langer wat gezien mijn financiƫle situatie wel nodig zou zijn..
Kunnen ze me verplichten tot het volgen van de opleiding?
Ze dreigen ze met een vaststellingsovereenkomst als ik hier niet aan mee doe.
Wat kunt u me adviseren? Is het raadzaam om bijvoorbeeld lid te worden van de vakbond of iets anders?
Alvast bedankt!

Uw werkgever kan u niet verplichten om een opleiding te volgen en al zeker niet in eigen tijd via avondlessen, tenzij uw functioneren daartoe aanleiding geeft.

Beoordeel dit antwoord:

Lid worden van de vakbond zal waarschijnlijk uw huidige zaak niet willen oplossen, vanwege een wachttijd die er is. U kunt uw werkgever eerst schriftelijk melden dat u niet eens bent met de voorgenomen verplichting, dat is wel van belang om dit spoedig te doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag