Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben maandag 7 augustus jl. een verkoopprijs van €150.000,= overeengekomen voor een studio te Utrecht met een overdrachtsdatum van 1 september a.s.

Nu meldt de makelaar dat blijkt dat de huurster niet bereid is het pand te verlaten per 31 augustus a.s. Zij heeft opgezegd per Whatsapp bij de huidige eigenaar/verhuurder. Zij is nu met vakantie en weet nog niet per wanneer zij bereid is de gehuurde studio te verlaten. Na haar vakantie geeft zij hier pas uitsluitsel over (eind augustus). Het is überhaupt de vraag of zij nog steeds de huur wil opzeggen. Is opzeggen van de huur per Whatsapp rechtsgeldig?
Voor zover ik op internet kijk is dit het geval.

Kan ik verkopende partij c.q. de makelaar houden aan de verkoop die mondeling is overeengekomen wat de verkoopsom betreft.
Ik heb aangegeven dat ik bereid ben langer te wachten op de overdracht van het pand maar ik wil graag zekerheid dat de koop doorgaat.

ja opzegging via Whatsapp is rechtsgeldig.

Ja u kunt de makelaar houden aan de verkoop die mondeling is overeengekomen.

Ik begrijp dat er al gecommuniceerd is met de makelaar dus de overeenkomst is te bewijzen lijkt me.
Ik adviseer u desondankt om een en ander schriftelijk (per email kan) te bevestigen.

Beoordeel dit antwoord:

Voor verkoop van een onroerend goed geldt het schriftelijkheidsvereiste dat betekent dat de koop van een woning schriftelijk gedaan moet worden. Mondeling kunt u de ander er niet aan houden ook vanwege het feit dat dit lastig is te bewijzen.
Opzeggen per whatsapp is wel mogelijk. .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag