Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vader is overleden in februari 2017 en was sinds 1978 gescheiden van mijn moeder.. Wij , 2 kinderen, hebben al 24 jaar geen contact meer met hem gehad en hebben zijn overlijden ook vernomen via een telefoontje van een derden.Na zijn overlijden ben ik er achtergekomen dat hij inmiddels in Belgie woonachtig was , geen testament had , wel een partner , maar geen geregistreerd partnerschap. Oftewel even samenvattend, geheel onverwachts werd ik als zoon ermee geconfronteerd dat ik en mijn broer de enigste erfgenamen waren. Notaris in Nederland ingeschakeld die de casus te gecompliceerd vond en uiteindelijk een notaris gevonden in Belgie die er wel mee aan de slag is gegaan en na 3 maanden uiteindelijk een attest van erfopvolging geregeld had zodat ik alles met de Belgische bank kon afwerken wat beteft het deblokkeren van zijn Belgische bankrekening. In de afgelopen maanden wel enig contact gehad met het gezin waar mijn vader dus blijkbaar een nieuw leven had opgebouwd. Na het ontvangen van het attest van erfopvolging van de notaris ook direct de bankafschriften opgevraagd van voor zijn overlijden en na zijn overlijden. Kom net terug van vakantie en zie dat op de bankafschriften dat 6-7 weken voor zijn overlijden elke week 2x € 600 is gepind ( wat bij navraag bij de belgische bank ook de maximale dag/weekopname blijkt te zijn) en waar na zijn overlijden nog een bedrag is overgenaakt naar zijn partner. Oftewel heel zijn rekening blijkt leeggeplukt te zijn enik zit met een restantsaldo waar ik als erfgenaam maar moet zien of alle schulden betaald kunnen worden. Heb de partner van hem c.q. de dochter van zijn partner met deze feiten geconfronteerd en niemand geeft thuis, oftewel " wij weten van niets van ". Bizarre van het verhaal is zelfs dat mijn vader de laatste 2 maanden terminaal was. Als erfgename heb ik wel rekeningen gekregen van het ziekenhuis om te betalen als erfgename en zie dat tijdens monenten dat hij in het ziekenhuis verbleef ookmtelkens 1200 euro per week gepind werd. Het lijkt verdacht veel op diefstal/ verduistering , niemand weet van iets ? Wat kan ik doen ........? Alle feiten gebeuren wel in Belgie , maar ik ben gewoon een Nederlandse man die nog nooit in de plaats is geweest waar die geldopname's hebben plaatsgevonden. Mij gaat het niet om de centen, maar mij gaat het er meer om dat er blijkbaar wel vlug voor zijn overlijden flink wat geld van de rekening is afgehaald en mij achteraf met allle schulden heeft weten op te zadelen.

Het lijkt me inderdaad schrikken als je in een situatie terechtkomt zoals u en niet alleen emotioneel geconfronteerd wordt met zaken uit het verleden en het gevolg daarvan voor nu.

Het lijkt er op dat er onrechtmatig gelden van de bankrekening van wijlen uw vader zijn gehaald. In Nederland is het zo dat, indien erfgenamen onrechtmatig handelen ten opzichte van de nalatenschap, zij niet meer kunnen erven. Of dat in België ook zo is weet ik niet.

De situatie is zo, lijkt me, dat er onderzoek gedaan wordt naar de handelwijze van de bank en naar de handelwijze van Belgische erfgenamen en/of gemachtigden van de bankrekening(en) van wijlen uw vader en wie er eigenlijk executeur is van de nalatenschap.

Ik werk samen met een Belgische advocaat en ik ben bereid om tegen een gemodereerd tarief van werkzaamheden te verrichten.
Mijn Belgische huisadvocaat is zeker bereid om eventueel samen met mij op te pakken en ook een gemodereerd tarief te hanteren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag